Ne glede na težave z rotavirusom in poškodbami so gostje v Bonifiki nastopili v popolni zasedbi, vključno z rekonvalescentoma Borutom Mačkovškom in Rokom Žuranom. Vseeno so začeli zelo slabo, saj so že v peti minuti zaostajali z 0:3, nato še z 1:4 in 2:5. A so se kmalu prebudili: najprej so izenačili na 5:5, v 16. minuti so si priigrali prvo vodstvo (7:6), v 20. pa so imeli prvič in hkrati zadnjič dva zadetka prednosti (10:8). Toda Primorci so v pičlih petih minutah naredili delni izid 5:0, po zaostanku z 10:13 pa se Celjanom do konca ni več uspelo vrniti med žive.

Potem ko sta v prvem polčasu blestela strelsko razpoložena Milorad Krivokapić (pet zadetkov) in Sebastian Skube (vse štiri svoje zadetke je dosegel do odhoda na odmor), sta v drugem vajeti igre prevzela učinkoviti Matjaž Brumen in odlični vratar Gorazd Škof. "Ne ukvarjajte se s sodnikoma in ju pustite pri miru. Naj sodita, kar hočeta, vi pa glejte le na svojo igro," je svoje igralce med minuto odmora, ki jo je vzel zelo zgodaj (že v deseti minuti drugega polčasa pri zaostanku s 16:20), opozarjal celjski trener Vladan Matić. V obeh taborih so se večinoma neupravičeno jezili na ljubljanska sodnika, na parketu pa je Cimosov naskok ves čas znašal tri ali štiri zadetke.

V zadnji četrtini so Celjani zamudili nekaj priložnosti, da se približajo na dva gola zaostanka, kazen pa je kmalu sledila. Pri Cimosovem vodstvu s 26:23 v 56. minuti je Brumen še dvakrat zapored zadel v polno: najprej z igralcem več, nato pa v predzadnji minuti po cepelinu s Krivokapićem za rekordno prednost petih zadetkov (28:23). Z enako razliko se je tekma tudi končala (29:24), potem ko sta v zadnji minuti cepelin uspešno izvedla še podajalec Uroš Rapotec in strelec Dean Bombač. A dvoboj v Bonifiki je imel po zadnjem znaku sirene še manj prijetno nadaljevanje, saj je prišlo do bližnjega srečanja in povišanih tonov med Andrejem Belišem in Romanom Pungartnikom, funkcionarjema obeh klubov.

"Igra v obrambi nam nikakor ni stekla, posledično pa tudi nismo prihajali do hitrih (pol)protinapadov in lahkih zadetkov. To je tudi razlog, da smo dosegli le 24 golov," je ocenil Nejc Poklar, zdajšnji igralec celjskega kluba in nekdanji član Cimosa, ki je bivšim delodajalcem nasul štiri zadetke. Celjane (v Kopru so imeli 49-odstoten izkoristek strelov - 39-19, Cimos kar 75-odstotnega - 32-24) že v sredo v Zlatorogu čaka derbi z vodilnim Gorenjem, Poklar pa pravi: "To bo za nas popravni izpit po neuspehu v Kopru. S porazom proti Cimosu smo sami zapletli stvari na lestvici in dali priložnost Koprčanom, da se spet vključijo v boj za drugo mesto."