Utrpel je zlom kolka na treh mestih, kar je tudi posledica artritisa. Zdravniki so mu zdaj izvedli rekonstrukcijo kolka in vstavili implantant, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še pojasnili v Madridu. V bolnišnici naj bi ostal vsaj deset dni.

Kralj se je poškodoval v petek dopoldne pri padcu po stopnicah v hiši, kjer je bival med svojim zasebnim obiskom v Bocvani. Kot so za ameriško tiskovno agencijo AP pojasnili v Bocvani, je bil španski kralj na severu države v območju Okavango. "Lovil je slona. Imel je dovoljenje," je pojasnil predstavnik tamkajšnjih oblasti.

Po poročanju španskih časnikov je Juan Carlos, strasten lovec, pogost gost Bocvane, kjer so velika lovišča divjadi. Bocvana velja tudi za glavno destinacijo lova na slone.

Tokratna operacija je za španskega kralja že četrta v zadnjih dveh letih. Maja 2010 so mu iz pljuč odstranili benigen tumor, junija lani so mu vstavili umeten kolenski sklep na desni nogi, septembra lani pa so mu operirali ahilovo tetivo, navaja AFP.

Novembra lani je kralj na neki uradni slovesnosti nosil tudi temna očala, s katerimi naj bi skušal zakriti modrico na očesu. Kot so tedaj pojasnili iz palače, se je kralj poškodoval, "ko ga je udarila kljuka na vratih".

Da ta teden ni bil ravno naklonjen španski kraljevi monarhiji, pa mediji spominjajo tudi na torkovo novico, da se je 13-letni vnuk kralja Juana Carlosa, Felipe Marichalar Borbon ustrelil v nogo s šibrovko.