"Ravnokar sem prišla s telovadbe. Jem solato in sanjam o burgerju s sirom #PopSingersDontEat #WasBornThisWay," je na twitterju v torek zapisala Gaga in povzročila precej panike. Glasbenica pa je olje na ogenj prilila še, ko je pred časom priznala, da ima težave s prehranjevanjem. Na novinarski konferenci na kalifornijski srednji šoli je pevka namreč razkrila, da je "kot dijakinja redno bruhala".

"Vojne glede diet se morajo končati. Znebite se jih," je takrat dejala. "Na koncu dneva s tem najbolj vplivate na otroke svojih let – dekletom je slabo," je še dodala.

Na njen tvit se je odzvala vrsta kritikov, ki so 26-letnici pod nos takoj vrgli njene nedavne izjave. Narodna zveza za motnje prehranjevanja ji je odgovorila: "Kaj? In to pravi oseba, ki je dekletom sporočila, naj opustijo diete?"

Nekateri so Gago branili in zapisali, da je najbrž tvitala ironično. Najbolj prizadeti so se odzvali drugače: "Vseeno mi je, če je Gagin tvit ironičen. Še vedno milijonom najstnic pošilja napačno sporočilo."

Gaga se na plaz kritik in vprašanja medijev še vedno ni odzvala.