Ljubljana Izid novega albuma Changing Parameters bo zasedba Moonlight Sky Trio nocoj pospremila s koncertom v Kinu Šiška. Album je nastal v trenutni postavi Miha Petric (kitara), Janez Moder (bas kitara) in Žiga Kožar (bobni) naslov plošče pa po besedah glasbenikov ustreza spremembam v sestavi in zvoku skupine.

Moonlight Sky Trio že nekaj let navdušuje z glasbo, ki jo zaznamuje žanrska raznolikost. Gre za mešanico različnih glasbenih okusov in slogov, za fuzijo jazza, rocka, bluesa in ritmov glasbe sveta. Vse to je podano z veliko mero spoštovanja do glasbene zgodovine. Njihova glasba se ves čas spreminja, saj Moonlight Sky Trio ne verjame v ponavljanje vzorcev, ampak "v raziskovanje lastnega izraza".

Na prejšnji plošči I Am so nastopili še kot četverica s klaviaturistom in pevcem, zdaj pa uspešno delujejo kot trio. Električno kitaro je v večini skladb nadomestila akustična, umaknili so se tudi od zvoka klaviatur, poleg tega pa so skoraj vse skladbe instrumentalne.

Pri snemanju plošče Changing Parameters je trio sodeloval z glasbenimi gosti, kot so Črt Remic na saksofonu, Andraž Polič in Marta Kosturska na vokalih, Jan Sever na klavirju, Ratko Žižić na bandoneonu, Vasilij Centrih na violini, Žiga Šercer na tolkalih in Andraž Kržič ter Jaka Jarc na klaviaturah. Na plošči je deset skladb, ki so avtorsko delo članov skupine in so nastale od druge polovice leta 2010, vse pa preveva za Moonlight Sky Trio značilna energična izvedba, mešana ritmika in zapletena melodična ter harmonična zgradba.

Na tokratnem koncertu se bodo triu pridružili tudi nekateri gostje, ki so sodelovali pri snemanju plošče. nr