Ljubljana Zasedbo Festine BRASS je osnovalo pet solistov slovenskih nacionalnih orkestrov, pet virtuozov na svojem inštrumentu, ki bodo koncertne dvorane gotovo zapolnili s humorjem, spontanostjo, privlačnostjo in dobro glasbo, bodisi z originalnimi kompozicijami za trobilni kvintet bodisi s priredbami. Zasedbo sestavljajo Jure Gradišnik, solotrobentač simfoničnega orkestra SNG Opera in balet Ljubljana, Franc Kosem, solotrobentač Orkestra Slovenske filharmonije, Mihajlo Bulajić, solorogist Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, Mihael Šuler, solopozavnist Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, in Johannes Ogris, gostujoči tubist Simfoničnega orkestra RTV Slovenija.

V nedeljo dopoldne bo zasedba na družinskem koncertu Festinice predstavila Živalski karneval Camille Saint-Saënsa in Simona Wrighta, zvečer pa bo v okviru cikla Festine odigrala še koncert, ki bo zajemal slovita Bachova dela. Po besedah Franca Kosma bo koncert zajemal tista "Bachova dela, ki so poslušalcem gotovo v ušesih, vendar jih ponavadi poslušajo v drugačni zasedbi oziroma samo na orglah. To bodo veličastna Toccata in Fuga v D-molu ter Brandenburški koncert št. 3."

Drugi del koncerta bo po Kosmovih besedah namenjen maršu kot obliki, ki je ena najbolj poznanih oblik funkcionalne glasbe. Izhaja iz antike in s svojim korakajočim ritmom hočeš nočeš pritegne vsakogar. "Deset maršev s pomenljivim naslovom 'Da ne bi zmagali' sarkastično opravi z militantnim v glasbi, prav tako Marš ob slovesu Wolfganga Rihma. Glasba, ki se upira klicu na vojskovanje. No, temu se z veseljem pridružujemo tako kot znamo najbolje - z muziciranjem." nr