S kakšnimi mislimi pričakujete dirko po ulicah Šenčurja?

Dirko težko pričakujem. Zadnje tri tedne smo bili brez dirk. Šenčur sicer ni dirka sezone, da bi se osredotočal nanjo. Bo pa ta krožna dirka kot nalašč za pripravo na naslednji tekmovalni ciklus. Čakajo nas mednarodne dirke Banjaluka-Beograd, potem pa tri enodnevne in etapna dirka v Rusiji, v okolici Moskve. Želim nabrati čim več UCI-točk. Žal v Šenčur ne bo ekipe Adrie Mobila, ker odhaja na dirko v Italijo. Tako bi bilo še bolj zanimivo. Je pa jasno, da je Jure Zrimšek naš prvi sprinter, Vlado Kerkez kapetan, sam pa sem deklica za vse, ko ostali ne zmorejo več.

V začetku sezone ste malce potožili nad razmerami v klubu. Še nekaj dni pred prvo dirko v Lonjerju ste bili brez novih tekmovalnih koles?

Žal je bilo nekaj težav. Eno so bile obljube, drugo je tisto, kar se zdaj dela. Vendar tekmovalni program sedaj poteka. Tudi z opremo se je vse uredilo. Boriti se bo treba naprej.

Kot je slišati, je dirka za VN Kranja, kateri ste bili lani drugi, zelo vprašljiva. Misli so že verjetno usmerjene na 19. dirko Po Sloveniji, ki bo tako edina dirka najvišje kategorije UCI v Sloveniji?

Okoliščin o VN Kranja ne poznam. Za "Po Sloveniji" pa sem v Dnevniku prebral o trasi kraljevske etape. Etapa čez Soriško planino, v Bohinj, na Pokljuko in potem nazaj v Bohinj in čez Soriško planino nazaj v Škofjo Loko se mi zdi zelo zanimiva. Če pridem z najboljšimi čez klance, bi lahko končal med najboljšo trojico. Ker bo očitno o končni razvrstitvi odločal kronometer v Ljubljani, bom teže v ospredju. Rad bi bil višje kot lani, ko sem bil 13. Bom pa moral bolj spoznati dolge vzpone v Julijcih. Zdaj skoraj vsakodnevno naberem na treningu po 2000 višinskih metrov, a le na krajših klancih v okolici Kamnika.

V kakšni formi ste? Pred tednom ste se znova vrnili na gorsko kolo in na mednarodni dirki v krosu v Pulju osvojili peto mesto kljub okvari kolesa?

Na MTB sem sedel, ker nismo imeli cestne dirke. Želel sem ohraniti tekmovalni ritem. S seboj sem povabil tudi Vlada Kerkeza, češ da ostre konkurence ne bo, teren pa bo tehnično nezahteven. A je bilo ravno obratno. Naletela sva na konkurente, ki lovijo kvoto za London in tehnično progo. Vseeno doma na bi nikoli zmogel sam narediti uro in pol treninga na anaerobnem pragu. Slab nisem, več o formi pa samo ugibam. Skozi sezono razmeroma malo niham. Razlika je potem samo v glavi, v motivaciji.