Ne le v predvolilni bitki - ko je treba tekmovalce za vladni prestol še razumeti, da so dejstva za njih upogljiva bolj kot razkuhan capellin -, še dobra dva meseca nazaj je premier Janša napovedoval, da bodo postaje začele padati pred poletjem. Nato pa je nenapovedano udarila kriza in vladna koalicija je ugotovila, da denarja za rušenje nima. Najverjetneje bo za neizpolnjeno obljubo okrivila sindikate. Ali morda opozicijo. Ali strice iz ozadja...

30 mesecev oziroma le šest dni pred okroglo tridesetmesečno obletnico prvega stika pnevmatik pregrešno dragega letala falcon 2000X z asfaltom brniške zračne luke po vrnitvi iz prisilnega izgnanstva v ZDA se je v četrtek vlada odločila jeklenega ptiča ponovno spraviti v promet. Zdaj, ko je povsem jasno, da sokol ne bo nikoli prevažal ranjencev, ga je vlada potisnila v uporabo javni agenciji za civilno letalstvo, ta pa mora na trgu poiskati kupca, ki ne bo ponudil nesramno nizke cene. Čeprav je trg rabljenih letal praktično mrtev, vlada upa, da bo iztržila vsaj toliko, kot bi po neuradnih ocenah stalo rušenje cestninskih postaj. 6 odstotkov zaposlenih v japonskem gigantu Sony bo letos ostalo brez službe, so napovedali v sredo. V celotni skupini Sony se bo število zaposlenih zmanjšalo za okoli 10.000, od nastopa finančne in gospodarske krize pa je podjetje plačilno listo že skrajšalo za okoli 16.000 mest. Sony je sicer napovedal, da bo njegova izguba minulega poslovnega leta rekordna in bo znašala okoli 4,9 milijarde evrov. To je petkrat več, kot je družba napovedovala novembra, in štirikrat več, kot znaša luknja v slovenskem proračunu. Sledeč tej logiki bi morala Država s pomočjo pličaničevega obrazca za "konsolidacijo financ" odpustiti približno 9600 uslužbencev...22 odstotkov večnacionalnih skupin podjetij pod tujim nadzorom, ki delujejo v Sloveniji, je v letu 2010 nadzirala Avstrija, 10 odstotkov Nemčija, Hrvaška in Italija pa sta nadzorovali vsaka po 9 odstotkov takih skupin podjetij. Večnacionalne skupine podjetij pod tujim nadzorom, ki so bile pod nadzorom Avstrije, so prevladovale v dejavnosti trgovina in popravila motornih vozil ter v predelovalni dejavnosti, je v četrtek objavil statistični urad. Avstrijci imajo to lepo urejeno: najprej nam avtomobile prodajo, nato poservisirajo, na koncu pa še predelajo.12.345 evrov za vsak višinski meter hladilnega stolpa šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj bodo v Šoštanju odšteli za montažo opreme francoskemu Alstomu, če bo obveljal izstavljen račun za dela, ki jih v pogodbi o gradnji niso opredelili. V Termoelektrarni sicer zatrjujejo, da od Alstoma, ki je glavni dobavitelj opreme, niso prejeli računa za montažo, saj so se dela komaj začela. mesecev oziroma le šest dni pred okroglo tridesetmesečno obletnico prvega stika pnevmatik pregrešno dragega letala falcon 2000X z asfaltom brniške zračne luke po vrnitvi iz prisilnega izgnanstva v ZDA se je v četrtek vlada odločila jeklenega ptiča ponovno spraviti v promet. Zdaj, ko je povsem jasno, da sokol ne bo nikoli prevažal ranjencev, ga je vlada potisnila v uporabo javni agenciji za civilno letalstvo, ta pa mora na trgu poiskati kupca, ki ne bo ponudil nesramno nizke cene. Čeprav je trg rabljenih letal praktično mrtev, vlada upa, da bo iztržila vsaj toliko, kot bi po neuradnih ocenah stalo rušenje cestninskih postaj.

6 odstotkov zaposlenih v japonskem gigantu Sony bo letos ostalo brez službe, so napovedali v sredo. V celotni skupini Sony se bo število zaposlenih zmanjšalo za okoli 10.000, od nastopa finančne in gospodarske krize pa je podjetje plačilno listo že skrajšalo za okoli 16.000 mest. Sony je sicer napovedal, da bo njegova izguba minulega poslovnega leta rekordna in bo znašala okoli 4,9 milijarde evrov. To je petkrat več, kot je družba napovedovala novembra, in štirikrat več, kot znaša luknja v slovenskem proračunu. Sledeč tej logiki bi morala Država s pomočjo pličaničevega obrazca za "konsolidacijo financ" odpustiti približno 9600 uslužbencev...22 odstotkov večnacionalnih skupin podjetij pod tujim nadzorom, ki delujejo v Sloveniji, je v letu 2010 nadzirala Avstrija, 10 odstotkov Nemčija, Hrvaška in Italija pa sta nadzorovali vsaka po 9 odstotkov takih skupin podjetij. Večnacionalne skupine podjetij pod tujim nadzorom, ki so bile pod nadzorom Avstrije, so prevladovale v dejavnosti trgovina in popravila motornih vozil ter v predelovalni dejavnosti, je v četrtek objavil statistični urad. Avstrijci imajo to lepo urejeno: najprej nam avtomobile prodajo, nato poservisirajo, na koncu pa še predelajo.12.345 evrov za vsak višinski meter hladilnega stolpa šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj bodo v Šoštanju odšteli za montažo opreme francoskemu Alstomu, če bo obveljal izstavljen račun za dela, ki jih v pogodbi o gradnji niso opredelili. V Termoelektrarni sicer zatrjujejo, da od Alstoma, ki je glavni dobavitelj opreme, niso prejeli računa za montažo, saj so se dela komaj začela. odstotkov zaposlenih v japonskem gigantu Sony bo letos ostalo brez službe, so napovedali v sredo. V celotni skupini Sony se bo število zaposlenih zmanjšalo za okoli 10.000, od nastopa finančne in gospodarske krize pa je podjetje plačilno listo že skrajšalo za okoli 16.000 mest. Sony je sicer napovedal, da bo njegova izguba minulega poslovnega leta rekordna in bo znašala okoli 4,9 milijarde evrov. To je petkrat več, kot je družba napovedovala novembra, in štirikrat več, kot znaša luknja v slovenskem proračunu. Sledeč tej logiki bi morala Država s pomočjo pličaničevega obrazca za "konsolidacijo financ" odpustiti približno 9600 uslužbencev...

22 odstotkov večnacionalnih skupin podjetij pod tujim nadzorom, ki delujejo v Sloveniji, je v letu 2010 nadzirala Avstrija, 10 odstotkov Nemčija, Hrvaška in Italija pa sta nadzorovali vsaka po 9 odstotkov takih skupin podjetij. Večnacionalne skupine podjetij pod tujim nadzorom, ki so bile pod nadzorom Avstrije, so prevladovale v dejavnosti trgovina in popravila motornih vozil ter v predelovalni dejavnosti, je v četrtek objavil statistični urad. Avstrijci imajo to lepo urejeno: najprej nam avtomobile prodajo, nato poservisirajo, na koncu pa še predelajo.12.345 evrov za vsak višinski meter hladilnega stolpa šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj bodo v Šoštanju odšteli za montažo opreme francoskemu Alstomu, če bo obveljal izstavljen račun za dela, ki jih v pogodbi o gradnji niso opredelili. V Termoelektrarni sicer zatrjujejo, da od Alstoma, ki je glavni dobavitelj opreme, niso prejeli računa za montažo, saj so se dela komaj začela. odstotkov večnacionalnih skupin podjetij pod tujim nadzorom, ki delujejo v Sloveniji, je v letu 2010 nadzirala Avstrija, 10 odstotkov Nemčija, Hrvaška in Italija pa sta nadzorovali vsaka po 9 odstotkov takih skupin podjetij. Večnacionalne skupine podjetij pod tujim nadzorom, ki so bile pod nadzorom Avstrije, so prevladovale v dejavnosti trgovina in popravila motornih vozil ter v predelovalni dejavnosti, je v četrtek objavil statistični urad. Avstrijci imajo to lepo urejeno: najprej nam avtomobile prodajo, nato poservisirajo, na koncu pa še predelajo.

12.345 evrov za vsak višinski meter hladilnega stolpa šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj bodo v Šoštanju odšteli za montažo opreme francoskemu Alstomu, če bo obveljal izstavljen račun za dela, ki jih v pogodbi o gradnji niso opredelili. V Termoelektrarni sicer zatrjujejo, da od Alstoma, ki je glavni dobavitelj opreme, niso prejeli računa za montažo, saj so se dela komaj začela. evrov za vsak višinski meter hladilnega stolpa šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj bodo v Šoštanju odšteli za montažo opreme francoskemu Alstomu, če bo obveljal izstavljen račun za dela, ki jih v pogodbi o gradnji niso opredelili. V Termoelektrarni sicer zatrjujejo, da od Alstoma, ki je glavni dobavitelj opreme, niso prejeli računa za montažo, saj so se dela komaj začela.