V torek sta se v 2. nemški ligi pomerila St. Pauli in Union Berlin, v zadnji tretjini tekme pri rezultatu 1:1 pa so bili gledalci priče nevsakdanjemu prizoru. Domači igralec Marius Ebbers se je po predložku znašel sam pred vrati, a je bil nekoliko “prekratek“, da bi žogo uspel z glavo potisniti v gol, je pa zato precej spretno in neopazno uporabil roko, tako da je žoga vseeno končala v mreži.

Da je Ebbers zadetek dosegel z roko, nista opazila niti glavni niti stranski sodnik in vse je kazalo na to, da bodo domači povedli z 2:1, a nato je za začudenje vseh poskrbel strelec gola. Ebbers se ni veselil pomembnega zadetka, temveč je odšel k sodniku in mu priznal igranje z roko ter zahteval, da se gol razveljavi. Sodnik ga je ubogal in ostalo je pri izidu 1:1, Ebbers pa je poleg številnih začudenih pogledov soigralcev prejel nekaj čestitk nasprotnikovih nogometašev.

Športna poteza Ebbersa je še toliko bolj vredna pohvale, ker ni šlo za nek nepomemben obračun, ampak je bila tekma za St. Pauli izjemnega pomena, saj se s Fortuno iz Düsseldorfa in s Paderbornom krčevito bori za tretje mesto v drugi ligi, ki vodi v kvalifikacije za napredovanje v elitno bundesligo. Čeprav so takrat številni navijači verjetno prekleli dejanje Ebbersa pa je bilo njegovo poštenje na koncu poplačano z zmagovitim zadetkom, ki ga je St. Pauli dosegel v 92. minuti tekme in sedaj je Ebbers postal pravi junak.

Kot zanimivost lahko omenimo, da je Ebbers športno potezo storil ravno na isti večer, ko je Barcelona igrala z Getafejem, na tej tekmi pa je najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi pri vodstvu z 2:0 želel doseči zadetek z roko, za kar je prejel rumeni karton.