CareerCast trdi, da je v ZDA vse več težkih in stresnih služb, ki jih zaznamujejo negativno delovno okolje ter psihične težave, majhen zaslužek, stres in depresija delavcev. Poklic novinarja je peti na lestvici najslabših služb, televizijski poročevalec pa je na desetem mestu.

Tako so medijski delavci v družbi gozdarjev, mlekarjev, vojakov, delavcev na naftnih poljih, natakarjev, delavcev, ki preverjajo plinske in podobne števce, pomivalcev posod in mesarjev.

Ni službe, ki je slaba, če ste brezposelni, kljub temu pa so nekatera delovna mesta bolj zaželena od drugih, navaja CarrerCast. Pri izdelavi svoje lestvice so upoštevali delovno okolje, psihične zahteve, prihodke, možnosti za napredovanje in raven stresa.

Tako ni presenetljivo, da je najbolje delati kot inženir za programsko opremo, poudarja ameriški portal. Omenja mešanico visokih prihodkov, odličnega delovnega okolja, dobrih možnosti za napredovanje in nizke stopnje brezposelnosti.

Sledijo mu poklici finančnega svetovalca, menedžerja človeških virov, zobnega higienika, finančnega načrtovalca, delovnega terapevta in menedžerja za spletno oglaševanje, so še ocenili na CarrerCast.