Prvi prosti trening je pripadel Hamiltonu, drugo in tretje mesto sta dosegla Nemca Nico Rosberg in Michael Schumacher. Svetovni prvak Sebastian Vettel je bil sedmi.

Dirka za veliko nagrado Bahrajna ni ogrožena

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) in vodja formule 1 Bernie Ecclestone sta danes v ločenih izjavah zagotovila, da dirka formule 1 za veliko nagrado Bahrajna ni ogrožena in bo izpeljana v skladu z načrti in koledarjem svetovnega prvenstva. Dirka bo na sporedu prihodnjo nedeljo, 22. aprila, na dirkališču Sakhir.

"Na podlagi najbolj svežih podatkov, ki smo jih zbrali pri Fii, lahko z velikim zadovoljstvom ugotovimo, da so izpolnjene prav vse varnostne zahteve za izvedbo dirke, zato lahko potrdimo, da bo dirka formule ena za VN Bahrajna izpeljana po načrtih," je krovna avtomobilistična organizacija zapisala v izjavi za javnost, objavljeni na spletni strani. Pozneje se je s prizorišča VN Kitajske v Šanghaju po sestanku z vodji ekip oglasil še prvi mož formule ena Ecclestone, ki je zagotovil, da varnostne okoliščine v Bahrajnu niso vprašljive in ne bodo zahtevale nobenih dodatnih ukrepov.

"V Bahrajnu se ne dogaja nič posebnega. Poznam tamkajšnje ljudi in razmere so zelo spokojne in mirne," je dejal Ecclestone. Notranjepolitične težave v tej državi ne bodo niti najmanj vplivale na potek dirke, je prepričan vodja formule ena. "Ne želimo se vpletati v notranjepolitične razmere v tej državi, tja se odpravljamo kot na vsako od prizorišč, verjamem, da bodo v Bahrajnu rešili te svoje notranje težave."

Dirka v Bahrajnu je lani zaradi nemirov v državi odpadla. Ugibanja o odpovedi tekmovanja so se pri moštvih pojavila zaradi bojazni vnovičnega izbruha nemirov in posledičnega poslabšanja varnostnih razmer v teh državi, kar bi lahko ogrozilo varnost sodelujočih v karavani svetovnega prvenstva v formuli ena.