Oba sta v svoji skupini zasedla drugo mesto, Žibrat si je to zagotovil z zmago v zadnjem krogu proti Čehu Petru Korblu, 78. igralcu sveta, Lasan pa z uspehom proti Dimtriju Prokopcovu, ravno tako Čehu, ki na lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) zaseda 80. mesto. Pred tem sta že zgodaj dopoldan oba zmagala tud v 3. krogu. Žibrat je s 4:0 ugnal domačina Gillesa Michelyja, Lasan pa s 4:1 Litovca Alfreda Uldro. Za oba je bil tako odločilen zadnji dvoboj, kjer sta morala nujno zmagati.

Dosežka Slovencev sta presenečenje, saj sta bila oba v svojih skupinah po uvrstitvi na lestvici ITTF šele četrta od petih tekmovalcev. Na koncu je Žibrat izgubil le dvoboj proti Angležu Paulu Drinkhallu, Lasan pa proti kitajskemu Špancu He Zhivenu, tako Anglež kot Španec sta zasedla prvi mesti v skupini. Tudi če se ne uvrstita v London, pa sta oba izpolnila svoj cilj, priskrbela sta si nekaj novih "skalpov" in bosta na majski lestvici gotovo izboljšala svoj položaj.

Na petkovem turnirju bodo tekmovalci razdeljeni v štiri skupine po osem, zmagovalci skupin, ki bodo morali dobiti tri tekme, si bodo priborili olimpijsko vozovnico. Preostali bodo svojo možnost iskali še v soboto ali nedeljo.

Izidi:

- 3. krog:
Jan Žibrat (Slo) - Gilles Michely (Luk) 4:0 (10, 9, 9, 9)
Saš Lasan - Alfredo Uldra (Lit) 4:1 (4, -9, 8, 3, 6)

- 4. krog:
Petr Korbl (Češ) - Jan Žibrat (Slo) 1:4 (-2, -3, 9, -11, -10)
Dimitrij Prokopcov (Češ) - Saš Lasan (Slo) 3:4 (-3, -6, -6, 8, 10, 9, -10)