Izraelski dokumentarec, ki vsebuje pogovore s potomci Adolfa Eichmanna, Hermanna Goeringa, Heinricha Himmlerja in Hansa Franka, bo letos premierno prikazan v New Yorku. Film je bil do sedaj predstavljen na nekaterih judovskih festivalih, kjer je prejel pozitivne kritike.

Med izseki iz filma, ki si jih lahko ogledate v videu spodaj, lahko prepoznate Niklasa Franka, sina Hansa Franka in krščenca Adolfa Hitlerja, ki potomcev ni imel. Moški je celo svoje življenje posvetil potovanju po Nemčiji in predavanjem o zločinih, ki jih je storil njegov oče.

Hude posledice nosi tudi pranečakinja Hermanna Goeringa, ki se je z bratom celo odločila za sterilizacijo, da ne bi mogla širiti zločinskih genov.

Zgodbe kot sta ti dve in podobne, ki jih film podrobneje obravnava, naj bi po mnenju predstavnice Film Movementa Rebece Conget imele "pomemben, močan emocionalen vpliv na gledalca.“ "Film gledalca sili, da si zastavi nekatera temeljna vprašanja o krivdi, ki jo čutijo potomci za dejanja svojih prednikov in o vplivu zgodovine na psiho posameznika. Upamo, da si bodo ta film ogledali milijoni Američanov in da bo to sprožilo dialoge o zločinih holokavsta, ne samo med žrtvami temveč tudi med nasledniki tistih, ki so zločine storili in podpirali,“ je še razložila Congetova za Hollywood Report.