Nemiri, protesti in nasilje se nadaljujejo v arabski državi, kar izvedbo VN Bahrajna postavlja pod velik vprašaj. Eccelstone je zato odločitev o prihodu v Bahrajn prepustil moštvom, ta pa ob tem opozarjajo, da ima zadnjo besedo pri tem Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA).

Časa za odločitev o tem, ali bo dirka izpeljana, je vse manj, saj je na sporedu že čez dober teden dni, zato so vodilni možje v formuli ena odgovornost preložili kar na tamkajšnjo oblast. Ta mora zdaj sama presoditi, ali je sposobna in pripravljena zagotoviti varnost vsem udeležencem velike nagrade.

"Dirka je predvidena in le bahrajnski športni organi lahko zaprosijo, da se jo umakne s koledarja. V kolikor se ne bodo odločili za odpoved, potem bomo tam,“ je jasno povedal 81-letni Ecclestone in hkrati poudaril, da športa in politike ne gre mešati.

"Ko vstopimo v neko državo, se ne ubadamo z religijo in politiko. Če bi šlo za pop pevca, bi šel tja in imel koncert. Formula ena se ne bi smela vmešavati v politiko drugih ljudi,“ je še zaključil alfa in omega najhitrejšega športa na svetu.