Namen dogodka je spodbuditi mlade k ustvarjalnemu mišljenju in realizaciji kreativnih zamisli, za katere se zdi, da jih med študentsko populacijo ne manjka.

V okviru dogodka bodo potekala štiri predavanja, štiri delavnice in okrogla miza, vse pa bo povezovala tema znanja in kreativnosti. ePRuveto idej bo otvoril Miha Klinar iz podjetja Gigodesign s predavanjem o »skritem elementu kreativnosti«. Sledila bo delavnica Juša Milčinskega »Jušna imPRoveta« o osnovah improvizacije, Gašper Jemec bo predaval, kako realizirati svojo inovativno idejo, Katja Petrin pa bo prestavila veščine tekstopisja (copywritinga) s primeri iz prakse.

Matej Kurent, direktor podjetja CalypsoCrystal, bo predaval o kreativnosti v podjetništvu in kako ustvariti globalno podjetje, Gordan Čuka bo na delavnici predstavil grafično oblikovanje s programom Adobe Photoshop, vzporedno pa bo potekala še delavnica z Ingrid Molan, kjer bodo spoznavali metode in tehnike spodbujanja kreativnosti v skupinah. Zadnji dan bo potekalo predavanje Primoža Jaklina iz podjetja MadwiseCC, kako »napolniti bazen kreativnosti« oziroma od kod prihajajo nove ideje ter kako jih spodbujati.

Zaključili bodo z okroglo mizo »PRodreti ali zgolj PReživeti?«, kjer bodo govorci razpravljali o izzivih, ki so prisotni na področju komuniciranja, kreativnosti in v človeškem duhu. Okroglo mizo bo moderiral Leon Magdalenc iz podjetja Nastop Plus, gostili pa bodo Uroša Goričana iz podjetja Saatchi&Saatchi, Petjo Montanez iz Publicisa, Jureta Požuna iz Imelda Ogilvyja in Karmen Štamulak iz Renderspacea.

Podrobni program ePRuvete idej se nahaja na spletnem naslovu http://epruvetaidej.webs.com/, sledite pa lahko tudi na Twitterju (#ePRuvetaidej) ali pa pišite na e-naslov epruveta.idej@gmail.com.