Kot že nič kolikokrat v letošnji sezoni, je naziv prvega moža tekme tudi tokrat pripadel najboljšemu strelcu galaktikov Cristianu Ronaldu. Portugalec je odlično predstavo na Vicente Calderonu kronal s svojim že sedmim hat-trickom v sezoni (enim več kot zvezdnik Barcelone Lionel Messi), v svojo statistiko pa je vpisal tudi podajo.

Kljub prepričljivi zmagi gostov, je bila tekma odločena šele v zadnjih desetih minutah. Prvi polčas so po izjemnem golu Ronalda s prostega strela dobili varovanci Joseja Mourinha, Atletico pa je v igro v 55. minuti vrnil Falcao. Kolumbijec je izkoristil podajo z leve strani in z glavo premagal nemočnega Casillasa.

A veselje domačih navijačev je trajalo le dobrih deset minut, ko je v ospredje ponovno stopil Ronaldo in z mojstrskim strelom z leve strani svojo ekipo ponovno popeljal v vodstvo. Vprašanje zmagovalca je bilo dokončno razrešeno v 83. minuti, ko je Godin v kazenskem prostoru storil prekršek nad Higuainom, najstrožjo kazen pa je za svoj še 41. prvenstveni gol realiziral najdražji nogometaš sveta. Zadnji žebelj v krsto Atletica je v 88. minuti zabil Callejon.

"Vedeli smo, da moramo danes osvojiti tri točke. Z zmago smo sedaj postali le še bolj samozavestni. Osredotočiti se moramo na vsako tekmo posebej, saj je lahko prav vsaka ključnega pomena. Lahko zatrdim, da smo z izidom zadovoljni,“ je po tekmi izdal Realov  Xabi Alonso.

Real je z zmago prednost pred  Barcelono sedaj povišal na štiri točke, že v soboto pa ga čaka nov prvenstveni obračun, saj na Santiago Bernabeu prihaja Sporting Gijon.