V dežju in ob koncu tudi toči je drugo mesto zasedel trikratni zmagovalec dirke in tudi trikratni svetovni prvak Španec Oscar Freire, ki je zaostal minuto in 11 sekund, z istim zaostankom pa je bil tretji Belgijec Pieter Serry.

"Na spolzki cesti je bilo danes težko tekmovati. Vreme res ni bilo prijazno do nas, a zdaj se nad tem ne bom pritoževal. Vesel sem, da sem končno dobil kakšno dirko, ko sem videl, da blizu mene ni najmočnejših ekip, sem se odločil storiti nekaj. Imel sem močne noge, kar pa ne pomeni, da sem zdaj med favoriti dirke Amstel Gold Race. Tam bo konkurenca mnogo močnejša," je po zmagi dejal Voeckler.

Slovenskih predstavnikov ni bilo na startu.

Boonen zaradi poškodbe izpušča Amstel Gold Race

Trenutno najbolj vroči kolesar Tom Boonen, zmagovalec letošnjih dirk Gent-Wevelgem, po Flandriji in Pariz-Roubaix, ne bo nastopil na nedeljski klasični dirki Amstel Gold Race. Belgijec, tekmovalec ekipe Omega Parma Quickstep, se je za odmor odločil zaradi bolečin v Ahilovi tetivi.

"Težava se mi vleče že od dirke Pariz-Nica, stanje pa se je zaradi vožnje po granitnih kockah dirke Pariz-Roubaix le poslabšalo. Ni nič resnega, a zaradi preventivnih razlogov je treba stanje jemati resno in počivati. Močno sem si želel dirkati na Nizozemskem, saj sem v odlični formi, toda po pogovoru z moštvom smo se odločili, da ne tvegamo. Sezona je še dolga, pred menoj so še številni cilji," je dejal nekdanji svetovni prvak, ki je tudi priznal, da je močno utrujen. Kdaj se bo vrnil na tekme, pa za zdaj še ne ve povedati.


Tom Boonen je pred dnevi dobil dirko Pariz-Roubaix. (Foto: Reuters)