Dekle se je o ideji za oddajo pričelo pogovarjati že pred materino smrtjo in sedaj sklepa končne dogovore v nasprotju s prepričanji in željami njene družine.

Neimenovani viri trdijo, da najstnica ni v stanju za izpostavljanje javnosti, saj še vedno trpi zaradi izgube mame. Prav tako je bilo mogoče v tujih medijih zaslediti izjave, da je zmedena in da trdi, da bo v resničnostni oddaji prikazala, da ni takšna kot njena mati, potem pa v isti sapi dodaja, da je bila njena mama popolnoma normalen človek, ki je zgolj poslušal nekaj napačnih oseb v življenju. Pritisk medijev, ki bi ga oddaja lahko sprožila, bi lahko bil po mnenju njene družine prevelik za zmedeno in še vedno pretreseno Bobbi.

Bobbi bi rada v oddaji pokazala tudi resnično plat svojega odnosa z Nickom, s katerim sta skoraj od rojstva živela kot brat in sestra. Whitney fanta sicer nikoli ni posvojila, a ga je vzgajala kot lastnega sina.  Mediji so še pred nekaj tedni namreč ugibali, da naj bi bila par in se celo odločila za poroko, kar je njena družina vztrajno zanikala.

Igrala bi tudi v materini biografiji

19-letnica je prepričana, da je mamo najbolje poznala in da bi bila zato najboljša kandidatka za njeno vlogo v biografiji, ki jo načrtujejo različni filmski studii. Do sedaj pa je bila vloga ponujena Rihanni, ki je za medije že povedala, da bi vlogo z veseljem sprejela in pa nadarjeni Jennifer Hudson, ki je že prejela oskarja za vlogo v filmu z Beyonce Knowles Sanjske punce.