Selektor festivala Simon Šerbinek je za tekmovalni program izbral devet predstav iz devetih različnih gledaliških in produkcijskih hiš. Letošnji izbor ponuja veliko samoironije, zato se je odločil, da bo to moto festivala ter hkrati kompas, saj bo treba znotraj tega določila iskati enake možnosti za nagrade.

Kot je pred začetkom festivala povedal direktor ptujskega gledališča Peter Srpčič, letošnja edicija prinaša vrhunski izbor predstav, s katerimi se lahko ponašajo pred vso Evropo. Gledališka bera stvaritev je bila na tem področju po njegovih besedah izjemna, med predstavami so mnoge ovenčane s prestižnimi priznanji, tako na domačih kot tudi tujih festivalih.

Letošnjo festivalsko komisijo sestavljajo Anica Kumer, Tone Partljič in Michael G. Alujević, ki bodo odločali o nagradah za režijo, najboljšo vlogo, scenografijo ali luč, kostumografijo ali masko, izvirno glasbo ali zvočno opremo ter nagrado v obliki kipca Satir za najboljšo komorno uprizoritev v celoti. Obiskovalci festivala bodo prav tako lahko glasovali za najboljšo predstavo festivala - veliko nagrado občinstva.