Pred nocojšnjim obračunom Barcelone z Getafejem je na novinarski konferenci beseda bolj kot o tej tekmi tekla o boju za naslov španskega prvaka, kjer se je v manj kot mesecu dni po remijih proti Malagi, Villarrealu in Valencii prednost Reala z desetih točk stopila na štiri.

“Oni so v položaju, kjer lahko izgubljajo točke, a mi jih ne smemo. Sedaj je vse postalo še precej težje kot takrat, ko smo zaostajali deset točk. Vseeno pa so štiri točke kar velik zaostanek za tako dobrim Realom. Za postoriti nam je ostalo še kar precej dela. Še nobena ekipa v zgodovini ni nadoknadila desetih točk zaostanka za Realom, zato je tudi za nas še vedno skoraj nemogoče, da bi postali prvaki,“ je dejal Guardiola, ki se kot vedno trudi, da bi vlogo favorita preložil na nasprotnika in svojim igralcem preprečil, da bi jih zajela evforija.

Včeraj je bil določen točen datum in čas velikega obračuna med Barcelono in Realom, ki bo verjetno odločal o prvaku. El clasico bo na Nou Campu odigran v soboto, 21. aprila, ob 20. uri. Čeprav je marsikdo v tem dvoboju zmago že vnaprej pripisal Kataloncem, ki so zadnja leta nerešljiva uganka tudi za Real, se s tem Guardiola kakopak ne strinja: “Tri točke proti Realu še niti slučajno niso osvojene! Gostili bomo močni Real in zavedamo se, da lahko tudi izgubimo.“