Spletna stran za popotnike Skyscanner.com je objavila seznam držav, katerega poglavitni kriterij je bil nesramnost narodov. Po podatkih časnika International Business Times (IBT) je v raziskavi sodelovalo več kot 1200 uporabnikov strani, na vrhu lestvice najbolj nesramnih narodov do popotnikov pa so se znašle Francija, Rusija, Velika Britanija in Nemčija.

Glede na sloves, ki ga imajo Francozi (po stereotipu so naduti in vzvišeni), niti ni tako presenetljivo, da so se s petino glasov znašli na vrhu seznama. "To je dokaj običajen stereotip, čeprav to ne pomeni, da je resničen,“ je za IBT dejal urednik Skyscannerja Sam Baldwin. K slabim ocenam pa verjetno pripomorejo tudi ne ravno bleščeči odnosi med Francozi in angleško govorečimi narodi.

Na drugo in tretje mesto sta se uvrstili Rusija in Velika Britanija, zanimivo pa je, da je pri raziskavi sicer sodelovalo 60 odstotkov Britancev (očitno ti niso le nesramni, ampak tudi dokaj samokritični). V eni od prejšnjih raziskav na istem portalu so se tudi razglasili za najslabše turiste na svetu.

Tatiana Danilova, ki na Skyscannerju dela kot referentka za Rusijo, je za Forbes pojasnila morebitne razloge za visoko uvrstitev Rusije na lestvico nesramnosti. Meni, da bi to lahko bilo zaradi kulturnih razlik: "Ruski jezik ni tako prijazen kot angleški, ko Rusi iz svojega jezika kaj prevedejo v angleščino, to morda zveni rahlo nesramno, pa čeprav govorec nima takšnega namena.“

Med najmanj nesramne so se uvrstili prebivalci območja Karibov, Filipinov in Brazilije.