V zadnjem tednu (brez današnje zmage, kjer je znova blestel z 22 točkami) je Dragić Houston na treh tekmah popeljal do treh zmag, ob tem pa imel odlično statistiko: 20,7 točke, 8,3 podaje, 3 skoke in 2,7 ukradene žoge na tekmo, kar mu je poleg pohval soigralcev in ovacij navijačev prineslo tudi laskav naziv igralca tedna v zahodni konferenci. Na vzhodu je enako naziv tokrat pripadel LeBronu Jamesu.

Ob konstantno dobrih predstavah slovenskega reprezentanta zato niti ne čudi, da je o njem v zadnjem času moč zaslediti vedno več pozitivnih besed tudi v najbolj branih ameriških in ostalih svetovnih medijih. V petek so tako tudi na spletni strani televizijske mreže ESPN objavili obsežen pogovor z Dragićem, ki je nosil zgovoren naslov: “Dobro je biti Goran“ (It's good to be Goran).

Zanimiva je tudi primerjava “Gogija“ z Jeremyjem Linom, ki je podobno kot Dragić izkoristil svojo priložnost, ki se mu je ponudila po poškodbah soigralcev. Lin je s svojimi predstavami obnorel navijače New Yorka, zelo priljubljen pa je tudi povsod drugod v ZDA, v NBA pa se je nekaj mesecev govorilo le o njem. No, njegov čas se je medtem očitno iztekel, saj je Lin zaradi poškodbe kolena verjetno že zaključil z igranjem v letošnji sezoni, po vrnitvi Carmela Anthonyja na parket pa je tudi Linova zvezda v Madison Square Gardnu počasi začela bledeti.

Glede na to, kakšen “bum“ je s svojimi predstavami pred meseci sprožil košarkar tajvanskih korenin, si tudi Dragić povsem zasluži nekaj več pozornosti ameriških medijev, kajti njegova statistika je celo boljša od Linove.

Košarkar New Yorka je na 25 tekmah, ki jih je začel v prvi peterki, dosegal 18,2 točke, 7,6 podaje in kar 4,68 izgubljene žoge na tekmo, Dragić pa je od prve minute začel 18 tekem, na katerih je dosegal v povprečju 17.9 točke, 8,8 podaje, izgubil pa le 2.95 žoge na srečanje. Tudi pri odstotku meta iz igre je Slovenec (51,6% iz igre, 42,5% za tri točke) zasenčil Lina (44,5% iz igre, 34,3 za tri točke).