"Ne morejo zamenjati toliko zapornic, kolikor jih lahko sam polomim," je zatrjeval eden od tam stanujočih, drugi pa so opozorili, da so na račun novega parkirišča izgubili približno 40 parkirnih prostorov, ki jih tam primanjkuje.

Zapornice in parkomat za zdaj še ne delujejo, so povedali v Lekarni Ljubljana, ki je v dogovoru z Mestno občino Ljubljana financirala in koordinirala ureditev parkirišča. V lekarni pravijo, da je novo parkirišče pridobitev tako za obiskovalce zdravstvenega doma in lekarne kot tudi za preostalo okolico. Dodali so, da je bilo parkirišče pred asfaltiranjem neurejeno, delno zaraščeno, bilo je neravno in ni omogočalo parkiranja po celotni površini.

V Lekarni Ljubljana so še zagotovili, da ima parkirišče po novem 60 parkirnih prostorov, od tega jih je 15 za avtomatsko zapornico, preostalih 45 pa je po njihovih besedah namenjenih obiskovalcem zdravstvenega doma in stanovalcem. "Zapornice smo postavili zato, da bi zagotovili parkirni prostor invalidom in obiskovalcem lekarne," so dejali v Lekarni Ljubljana in razkrili, da režim parkiranja še ni do konca dorečen. Zapornice bodo tako ostale dvignjene, dokler ne bodo sprejeli odločitve, koliko bo stalo parkiranje na zaprtem delu.