* Dvorana Tivoli, gledalcev 2800, sodniki: Fajdiga (Slovenija), Krcelič (glavna), Saković (oba Hrvaška), Bohinc (Slovenija).
* Strelci: 1:0 Hebar (Pavlin, 17.), 2:0 Jeglič (Sabolič, 27.), 3:0 Mušič (M. Rodman, 34.), 4:0 Razingar (Sabolič, Tičar, 46.), 5:0 Tičar (Jeglič, 47.), 6:0 Sabolič (55.), 7:0 Sabolič (Tičar, Jeglič, 58.).
* Kazenske minute: Slovenija 14, Hrvaška 14.

Slovenija in Hrvaška sta po petkovem dvoboju v Zagrebu, ki so ga brez težav dobili Slovenci, danes odigrali še "povratno" tekmo. To je bil za Slovenijo zadnji test pred domačim svetovnim prvenstvom divizije I, ki se bo v dvorani v Stožicah začelo čez dober teden. Tudi drugi test so Slovenci dobili zanesljivo, izid pa je bil 7:0.

Selektor Matjaž Kopitar je tokrat ponudil priložnost v golu Andreju Hočevarju, nekoliko pa je premešal tudi peterke, tako je Tomaž Razingar začel v tretjem napadu ob Ericu Pancetu in Andreju Hebarju, Aleš Mušič pa v drugem ob bratih Rodman.

Slovenija je tekmo odigrala po sistemu zadržan začetek - učinkovit konec. Čeprav Slovenci še niso blesteli in so delali napake, pestila pa jih je tudi neučinkovitost, so še enkrat premagali Hrvaško, ki v svetovnem hokeju nastopa v dva razreda nižjem tekmovanju. Vratar Hočevar je sicer moral v prvi tretjini dvakrat posredovati ob nevarnih strelih tekmecev, a je imel bistveno več dela Mate Tomljenović v hrvaških vratih. V prvem delu ga je opravil dobro, saj je ustavil številne slovenske akcije, klonil pa le enkrat, ko ga je s topovskim strelom od daleč premagal Andrej Hebar.

V nadaljevanju so Slovenci izboljšali merilne naprave. Najprej so sicer zapravili minuto prednosti z dvema igralcema več na ledu, potem pa so se akcije pred Tomljenovićem vrstile po tekočem traku. Zadetkov bi tako lahko bilo tudi veliko več, enkrat ga je po strelu Hebarja rešila vratnica, v drugi tretjini pa je moral hrvaški vratar po plošček v mrežo še dvakrat. Najprej je Žiga Jeglič pospravil odbitek po strelu Roberta Saboliča, sledila pa je lepa akcija Marcela Rodmana in Mušiča v 34. minuti.

Nič drugače ni bilo v zadnji tretjini. Hrvati so zamenjali vratarja, Slovenci pa so potrebovali šest minut, da so ob silovitih napadih premagali še Andreja Vasilijeviča. Najprej je bil uspešen Razingar, dve minuti pozneje pa po slalomu v obrambi tekmecev še Rok Tičar. Slovenski hokejisti so z lepimi akcijami in željo po zadetkih večkrat izvabili aplavz navijačev, ki so tivolske tribune kljub neatraktivnemu tekmecu napolnili bolj kot pa na nedavnih finalnih tekmah državnega prvenstva. Zadnjo besedo je imel Robert Sabolič; za 6:0 je meril natančno z desne strani, sedmica v hrvaških vratih pa je bila posledica uigrane akcije prvega napada.

Sloveniji zdaj do začetka prvenstva in prvega obračuna 15. aprila proti Veliki Britaniji ostajajo le še zadnji treningi in piljenje forme za največji reprezentančni dogodek v sezoni.