Supernova bo sicer imela več kot 20.000 kvadratnih metrov uporabnih površin. Kupcem bo na voljo več kot 600 parkirnih prostorov, od tega 258 pokritih, delo pa bo dobilo 200 ljudi. Investitor novega objekta je slovenska podružnica avstrijske skupine M2 Immobilien, ki je povezana z avstrijsko verigo Supernove. V okviru gradnje Supernove pa bodo obnovili tudi nekdanjo železniško remizo.

Supernovo je sicer začelo graditi ajdovsko Primorje, ki ima na Majskih poljanah v lasti 36.000 kvadratnih metrov veliko zazidljivo zemljišče. Pred leti so načrtovali gradnjo treh velikih stolpnic, pa povezavo pod železniškimi tiri z Italijo, zdaj pa vsa ta zemljišča prodajajo kot poslovno nepotrebne nepremičnine za 6,2 milijona evrov.

Gradnjo velikega komercialnega parka pa načrtujejo tudi v Vilešu, le dobrih 17 kilometrov od Nove Gorice. Investitor le-tega je družba Inter Ikea Center Group. Odprli naj bi ga spomladi prihodnje leto, v njem pa uredili 180 trgovin na površini 72.000 kvadratnih metrov. V njem bo prostor našla tudi Ikea.