Igralsko zdesetkani slovenski igralski kader je na turnirju v Avstriji dosegel še drugo zaporedno zmago. Po uvodnem uspehu proti Grčiji (31:21) je Slovenija v olimpijski dvorani v Innsbrucku premagala tudi Češko s 33:28, v tretjem (zadnjem) krogu pa se bo danes ob 16. uri pomerila z gostiteljico Avstrijo.

Čehi na čelu s Filipom Jicho, igralcem Kiela in najboljšim rokometašem EP 2010 v Avstriji, včeraj v Innsbrucku niso bili kos Slovencem. Nazadnje so vodili v sedmi minuti (3:2), nato pa so Slovenci poskrbeli za velik preobrat in po delnem izidu 8:2 v petnajsti minuti povedli z 9:5. Pet minut pozneje je bilo 13:8, zadnji žarek upanja za Češko pa je posijal v 37. minuti, ko je zaostajala z 20:23. Češka, ki je na EP v Srbiji izpadla po predtekmovalnem delu (v skupini z Nemčijo, Makedonijo in Švedsko je osvojila zadnje mesto, čeprav je v prvem krogu premagala Nemce, a nato izgubila obe tekmi in osvojila 14. mesto med 16 reprezentancami), je kljub številnim igralskim rotacijam selektorja Deniča – ves čas je igral le Marguč – v končnici povsem popustila. Težki, visoki in počasni Čehi niso bili kos hitremu ritmu Slovencev, ki so si v 51. minuti priigrali tudi rekordno prednost na sinočnji tekmi (30:23).

Na drugi tekmi je Avstrija premagala Grčijo s 27:25 (18:14). Vrstni red pred zadnjim krogom: Slovenija 4, Avstrija in Češka po 2, Grčija 0.