Nedelja, 8. aprila

Kristjani po svetu bodo obeležili svoj najpomembnejši praznik - veliko noč. Na veliko nedeljo, tretji dan po križanju, je Jezus Kristus vstal od mrtvih. Papež bo na trgu sv. Petra v Rimu mestu in svetu podelil tradicionalni blagoslov "urbi et orbi".

Ponedeljek, 9. aprila

V Menzi pri koritu (AKC Metelkova mesto) bo nastopila kanadska glasbenica Jen Paches. Začetki njenega glasbenega ustvarjanja segajo v čas razcveta kanadske hardcore punk scene 80. let, h kateri je bistveno prispevala, saj je sodelovala z mnogimi skupinami in posamezniki.

Torek, 10. aprila

V Siriji naj bi začelo veljati premirje, na katerega so pristale tako sirske oblasti kot tudi uporniki. Šest točk obsegajoč mirovni načrt Kofija Anana med drugim predvideva popoln dostop mednarodnih človekoljubnih organizacij do vseh zapornikov, prosto gibanje novinarjev po državi, ljudstvo mora dobiti pravico do protestov, prav tako pa morajo sirske oblasti začeti dialog z opozicijo. Popolna prepoved spopadov in drugega nasilja bo stopila v veljavo 12. aprila ob šestih zjutraj.

V vili Podrožnik se bodo na povabilo premierja Janeza Janše sešli vodilni predstavniki parlamentarnih strank. Nadaljevali naj bi pogovore o dopolnitvi ustave z zlatim fiskalnim pravilom, premier pa je strankam ponudil tudi podpis sporazuma Partnerstvo za izhod iz krize.

V ustavni komisiji se bo nadaljevala razprava o tem, da bi fiskalno pravilo vnesli v ustavo. Predsednik vlade Janez Janša napoveduje, da bo ta člen ustave spremenjen v mesecu dni - tudi zato, da bi preprečili morebitni referendum o vladnih varčevalnih ukrepih -, strokovnjaki pri ustavni komisiji pa ne pristajajo na to, da bi ustavo spreminjali tako na vrat na nos.

Sreda, 11. aprila

Poslanci, člani odbora za zunanjo politiko, bodo obravnavali mednarodno dejavnost državnega zbora. Pri tem se gotovo ne bodo mogli izogniti napovedim predsednika parlamenta Gregorja Viranta, da je treba tudi pri potovanjih poslancev v tujino varčevati. Za zdaj obstajajo predlogi, da bi v tujino namesto do petčlanskih lahko potovale največ tričlanske delegacije. Poslej naj bi poslanci v tujino potovali brez prevajalk oziroma prevajalcev.

Na dnevnem redu odbora za kmetijstvo in okolje je poročilo o delovanju sveta za varstvo okolja. Obravnava je zanimiva tudi zato, ker so predsednik parlamenta Gregor Virant in vodje poslanskih skupin (razen poslanske skupine SD) sklenili ta svet ukiniti. V imenu varčevanja.

V Galeriji Narodnega doma bodo odprli razstavo "Ivan Zorman (1889-1969) - Založnik, mecen, umetnostni kritik in ravnatelj". Zorman je bil direktor Narodne galerije celih dvaintrideset let.

Četrtek, 12. aprila

Mandatno-volilna komisija državnega zbora bo znova poslušalce in gledalce RTV Slovenija pozvala, naj predlagajo člane sveta RTV. Gre za osem izpraznjenih mest v tem najvišjem organu RTV Slovenija, ker je članom potekel mandat. To je drugi poskus imenovanja novih članov sveta, kajti prvi je na prejšnji izredni seji parlamenta propadel. Za potrditev osmerice novih članov, ki jih je izbrala vladna večina, je zmanjkal en glas.

Petek, 13. aprila

Odvil naj bi se nov krog pogajanj o iranskem jedrskem programu. Šest velikih sil (pet stalnih članic varnostnega sveta in Nemčija) naj bi se po več mesecih pogajalskega zatišja vnovič sešlo za zeleno mizo. Kje naj bi se srečanje odvilo, še ni znano. Kot možni lokaciji se omenjata Istanbul in Bagdad.