USKOK na svoji spletni strani trojici očita prejemanje in dajanje podkupnin ter zlorabo položaja. Natančne vrednosti zneskov, ki jih bodo morali obtoženci, če jih bo sodišče obsodilo, vrniti, USKOK ni navedel. So pa poleg stroškov potovanja in lova v Namibiji med podkupnino šteti tudi stroški prevoza safari trofej nazaj na Hrvaško.

Po navedbah protikorupcijskega urada je bila trojica na safariju med 1. in 8. junijem 2009, organiziral ga je Crneković, ki je kot razlog navedel "strokovno usposabljanje“. Nato je Deduš zahteval, naj se na račun za predplačilo pod oznako "storitev" navede "strokovna ekskurzija – Namibija", na podlagi tega predplačila pa mu je njegovo podjetje krilo stroške.

Crneković je nato rezerviral letalske karte, računovodskemu oddelku v svojem podjetju pa naj bi naročil, da so te karte plačali in jih zabeležili kot "cestni prevoz". Njegova kadrovska služba pa je morala v času njegove odsotnosti zabeležiti, da je bil ves čas v pisarni.

Po prihodu iz Namibije naj bi po navedbah USKOK-a Husariću in Crnekoviću na Hrvaško dostavili tudi trofeje s safarija, stroške pa je plačalo podjetje, povezano s Crnekovićevo Vodoprivredo.

Hrvaški protikorupcijski urad je že lani pričel preiskavo proti Husariću, ki je takrat zavrnil vse medijske navedbe, da naj bi Hrvaške vode izvajale lažne razpise. Na direktno vprašanje novinarjev o safariju v Namibiji pa je odvrnil, da njegovo podjetje ni nikoli za nič plačalo in da hodi na počitnice, kamor želi.