Svoja pojasnila je pričel z besedami, da tako "kot Kristus pred 2000 leti" tudi sam čaka na križanje, "in tudi jaz mislim, da si tega ne zaslužim".  Dodal je, da današnji dan, velikonočni petek, ko je bil križan Kristus, ni naključno izbran.

"Za zdaj smo v Sloveniji osvojili od etike le črko e in od morale le m," je med drugim povedal Vogrin.

Spomnimo ...

Kmalu po parlamentarnih volitvah je prišlo na dan, da je podjetje Ivana Vogrina dolžno več upnikom, vsem, ki so pri podjetju naročili storitve in plačali avans, pa teh storitev niti niso nudili. Predsednik stranke Virant je nato dal Vogrinu čas za sanacijo stanja v podjetju do konca marca.

Vogrinu sanacija ni uspela, zato je Virant Vogrina pozval k odstopu s poslanskega mesta, pri čemer je svet stranke podprl njegovo odločitev.

Vogrin je nato na Viranta naslovil ostro pismo, v katerem mu je očital dvojno moralo. Kot je zapisal, ima občutek, da je Virantova "ofenziva nanj posledica slabe vesti zaradi njegovih nečastnih in nemoralnih dejanj iz preteklosti". Tako je Virant po Vogrinovem mnenju zaradi napačne plačne reforme odgovoren za približno dve milijardi evrov dodatne zadolžitve države.

Danes bo Vogrin torej sporočil svojo odločitev,  v medijih pa so se v minulih dneh pojavila tudi ugibanja, da bi utegnil postati nepovezani poslanec ali pa prestopiti v katero drugo poslansko skupino. Po poročanju časnika Finance naj bi razmišljal o prestopu k SDS, a po naših informacijah to ni res.

Iz današnje tiskane izdaje: Vogrin pred rubežniki rešil hišo, poslanske plače pa ne