Finec Hannu Järvenpää je Ljubljani po treh sezonah pričakovano pomahal v slovo. Finec je bil na včerajšnji tiskovni konferenci vidno ganjen. Komaj je zadrževal solze, ko se je spominjal vseh trenutkov, ki mu jih je dala Olimpija. "Skupaj z vodstvom kluba smo prišli do spoznanja, da je bolje, da gremo vsak svojo pot. Tri leta je dolga doba. Bilo je naporno, a nepozabno. Včasih sem mislil, da bom kar umrl od izčrpanosti. Velika zahvala gre vsem v klubu, še posebej pa mojemu pomočniku Andreju Hebarju, ki ga vidim kot brata. Nikdar ne bom pozabil obdobja v Ljubljani. Novemu trenerju že zdaj sporočam, naj poskrbi za te fante. Zaslužijo si le najboljše," je delček govora Hannuja Järvenpääja, enega največjih hokejskih delavcev, ki so kdaj koli služili kruh v Sloveniji.

Portret Hannuja Järvenpääja: Od trenerja do strokovnjaka

Matjaž Sekelj in Hannu Järvenpää sta o Finčevi prihodnosti govorila zgolj petnajst minut. Kmalu je bilo obema jasno, kakšna pot je ta trenutek najbolj realna, zato o sveži tivolski ponudbi sploh nista govorila. Medtem ko bo Järvenpää v teh dneh ali pa morda že danes podpisal pogodbo z Beljakom, gre Sekelj v lov na novega prvega moža stroke. Glede na njegove premišljene odločitve iz preteklosti tudi tokrat ni pričakovati, da bo šel z glavo skozi zid. Enako težka ali pa še malo bolj zahtevna naloga ga čaka pri iskanju igralcev. Včeraj je bil na sestanku John Hughes, ki bo svojo odločitev, kje bo igral v naslednji sezoni, sporočil najkasneje do torka. Že zdaj je znano, da iz Tivolija odhajajo vratar J. P. Lamoureux, branilec Jamie Fraser in napadalec Petr Šachl. Glede drugih tujcev je odprtih še kar nekaj možnosti.

Kot smo že poročali, bo dozdajšnji generalni sponzor Zavarovalnica Tilia odslej prispeval bistveno manj denarja, zato se umika iz uradnega imena kluba. Sekelj zaskrbljeno govori o morebitnih novih večjih pokroviteljih. Lahko se celo zgodi, da osrednjega sponzorja sploh ne bo, saj splošno stanje na trgu ni najbolj ugodno za vlaganje v športne projekte. Po drugi strani želijo v Olimpiji v naslednjo sezono kreniti s pretežno domačim kadrom in kakovostnimi tujci za ne preveliko vsoto denarja. Od razpleta usode na Jesenicah je tudi odvisno, ali se bodo v Tivoliju ogrevali za kakšnega od gorenjskih hokejistov.

"Ne bomo jim skakali v zelje," zatrjuje Matjaž Sekelj, ki mu nekateri že ponujajo igralce z Jesenic. Trofejni klub ima do 11. maja čas, da izpolni stroge zahteve vrha EBEL, ki je vodilne može iz Podmežakle povabil na prvi sestanek čez dva tedna. Takrat naj bi Jeseničani predstavili načrt, kako nameravajo sanirati klub, že od tega srečanja pa bo veliko odvisno, na kakšen način (če sploh) bodo Avstrijci še sodelovali s klubom.