Po obojestransko neučinkovitem začetku (prvi zadetek je padel šele v peti minuti), številnih napakah in živčnosti so Grki povedli s 3:2, kar pa je bilo njihovo prvo in hkrati zadnje vodstvo. Slovenci, pri katerih je z januarskega evropskega prvenstva v Srbiji manjkalo kar osem igralcev (Zorman, L. Žvižej, Škof, Pucelj, Brumen, Špiler, Mačkovšek, Gajič), so nato v sedmih minutah naredili delni izid 6:0. Pri vodstvu ekipe selektorja Borisa Deniča z 8:3 v petnajsti minuti so bili Grki prisiljeni vzeti minuto odmora, ki pa jim ni pomagala.

Čeprav je Denič rotiral igralce na vsakih petnajst minut (tako je vseh petnajst dobilo priložnost za igro), si je Slovenija v 19. minuti priigrala že sedem zadetkov prednosti (11:4). Grki, ki na EP v Srbiji niso nastopili (v kvalifikacijski skupini so osvojili tretje mesto za Norveško in Češko ter pred Nizozemsko), so se sredi drugega polčasa približali na 16:20, to pa je bil tudi njihov labodji spev.

Slovenska reprezentanca, ki je v obrambi ves čas igrala sistem 6-0 (prav tako tudi nasprotniki, čeprav so poskušali tudi s 5-1 in v zadnjem delu s 5+1, ko so "odrezali" Dolenca), je nato iz minute v minuto večala svoj naskok. Grki niso mogli slediti ostremu igralnemu ritmu, po drugi strani pa so v želji za zmanjšanjem zaostanka padali iz napake v napako ter streljali iz neizdelanih položajev in akcij. Njihova "darila" so Slovenci spretno izkoriščali in jih povsem "skontrirali", tako da so rokometaši iz dežele sirtakija v 57. minuti zaostajali za rekordnih enajst zadetkov (19:30).

V drugem krogu se bo Slovenija danes ob 18. uri (prav tako v olimpijski dvorani v Innsbrucku) pomerila s Češko, v tretjem (zadnjem) pa jutri ob 16. uri v dvorani Kufstein Arena še z gostiteljico Avstrijo.