Sintal je potrdil, da je njihov varnostnik 23. marca ob 14.48 za banko v Izoli poklical pomoč policije, ker ga je napadel moški. Malo kasneje je policijo poklical tudi moški, ki je policiji prijavil varnostnika, ki je vanj meril pištolo.

Sintalova prevoznika denarja, ki sta v bančni trezor v Izoli nameravala odložiti denar, sta pred incidentom z vozilom zapeljala na cesto, ki se nahaja za banko. Med obračanjem vozila pa je predenj stopil močnejši neznanec, ki je pričel groziti varnostnikoma in jezno razbijati po vozilu.

Varnostnik spremljevalec je po izstopu iz vozila moškega osebo opozoril, naj se oddalji, a ga ta ni upošteval, niti ko mu je varnostnik izrekel ustno odredbo. Neznanec je svoje agresivno vedenje celo stopnjeval, odrinil Varnostnika in med vpitjem izjavil, naj pokliče policijo. Varnostnik je to tudi storil, še preden pa se je zveza vzpostavila, ga je moški vnovič odrinil in mu iz rok zbil telefon.

Po prerekanju varnostnik potegnil pištolo

Varnostnik je stopil še dva koraka nazaj, a se mu je moški še vedno približeval in kazal očitne znake, da namerava z njim fizično obračunati. Takrat je varnostnik, ki je ostal v avtu, iz vozila poklical policijo, varnostnik spremljevalec pa je iz toka je potegnil pištolo in jo usmeril proti moškemu.

Dve minuti kasneje sta na prizorišče prispela policista in stopila do moškega, varnostnik pa je spravil pištolo nazaj v tok. Ko pa sta policista z moškim izvajala postopek, je ta nenadoma stekel do varnostnika ter ga napadel. Policista sta napadalca nato uspela umiriti.

Policista sta na prizorišču ugotovila, da je 43-letnega Izolana razjezilo obračanje varnostnikov na dvorišču za banko. Pri Sintalu so mnenja, da je varnostnik deloval v skladu s stroko, po policijski intervenciji pa je napaden varnostnik policiji predal tudi kazensko ovadbo zoper domačina. Policisti sicer še vedno zbirajo obvestila v zvezi s primerom.