Tepco je še sporočil, da je voda, ki je iztekla v morje, že šla skozi del očiščevalnega procesa. Voda, ki se uporablja za hlajenje reaktorjev, vsebuje velike količine radioaktivnih snovi. Vendar jo nato reciklirajo, da se lahko ponovno uporabi za hlajenje.

"Naši zaposleni so potrdili, da je voda za hlajenje začela uhajati pri stikališču cevi na prečiščevalnem sistemu. Obstaja verjetnost, da je nekaj vode steklo tudi v ocean," je za AFP povedal predstavnik Tepca. Razpoko so medtem že zamašili, Tepco pa zedaj preiskuje morebitne vzroke za nezgodo in koliko vode, če sploh kaj, je steklo v Tihi ocean.

Iz poškodovane jedrske elektrarne je v zadnjih nekaj mesecih že večkrat uhajala radioaktivna voda, kar je v nasprotju s trditvami japonske vlade, da so reaktorji pod nadzorom. V incidentu, ki se je pripetil prejšnji mesec, je iz prečiščevalnega sistema ušlo 120 ton radioaktivne vode.

Jedrsko elektrarno Fukušima, ki leži približno 220 kilometrov severovzhodno od japonske prestolnice Tokio, so močno poškodovale eksplozije, ki sta jih marca lani povzročila silovit potres in cunami. Veliko območje okrog elektrarne je prizadelo radioaktivno sevanje, kontaminirano je tudi morje ob Fukušimi. Na deset tisoče ljudi so morali evakuirati, v nekaterih mestih pa po ocenah strokovnjakov ne bo moč živeti še najmanj 30 let.