Kakšna so pričakovanja pred zadnjo tekmo?

Upamo, da se bo končalo, tako kot se mora. Vsi si želimo, da gremo končno na krajši dopust, ki bo trajal deset dni. Predvsem nam bo koristilo, da se psihično spočijemo, saj smo imeli v zadnjem letu malo prostega časa. Imeli smo največ dva prosta dneva.

Imate kaj težav z motivacijo?

Enako se je treba motivirati kot za vse preostale tekme, saj smo profesionalci.

Kakšno je stanje vašega gležnja?

Poškodba še ni popolnoma sanirana, a je iz dneva v dan boljše. Želim si, da bi gleženj pozdravil čez poletje, ko je najprimernejši čas, da se telo spočije in obnovi. Letošnje poletje bo prvo po dolgem času, da ga bom imel povsem zase. Kar nekaj mesecev bo namreč minilo med olimpijskimi kvalifikacijami in naslednjimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo, ko se bodo začele tudi klubske priprave.

Vam bo prišlo prav, da letos poleti ne boste igrali v evropski ligi?

S tega vidika, da se bomo lahko spočili, zagotovo. Lani smo igrali v evropski ligi, ki je bila v začetni fazi namenjena mlajšim igralcem, da jih selektor Veselin Vuković bolje spozna. Kasneje so se poškodovali tudi mlajši, zato smo morali igrati vsi preostali. Čeprav sprva ni bil cilj, da se uvrstimo v svetovno ligo, smo bili na koncu žalostni, ker nam ni uspelo. V prihodnosti bo svetovna liga zagotovo naša ambicija.

Čez en mesec vas čakajo kvalifikacije za olimpijske igre.

Nismo favoriti, a na vsaki tekmi bomo šli na zmago. Olimpijske igre so želja vsakega odbojkarja, na koncu pa bomo videli, kam bomo prišli. V Bolgariji si želimo vsaj polfinala, za kar bomo potrebovali dve zmagi v skupini. Dobro je, da pri Srbiji ne bo več Ivana Miljkovića, ki je bil srbski motor na evropskem prvenstvu. Zdaj bo njegovo vlogo prevzel Saša Starović, ki pa je bil tako kot jaz praktično vso letošnjo sezono poškodovan.

Kje boste igrali v prihodnje?

S klubom se o tem še nisem pogovarjal. Letos mi poteče pogodba, zato se bomo morali usesti. Pomembno bo, da popolnoma saniram poškodbo gležnja.

Vas kaj vleče v tujino?

V preteklih letih sem imel veliko ponudb iz tujine, še posebno, ko smo igrali na zaključnem turnirju četverice lige prvakov. Predlani in lani sem se odločil, da ostanem pri ACH Volleyju, za kar mi ni bilo žal. Ponudbe iz tujine bodo zagotovo tudi letos, največ pa bo znano tam nekje meseca maja, lahko pa šele junija.