Čeprav se je sezona komaj končala, je Črnjanka že opravila prva testiranja. Preizkusila je Atomicove in Dynastarjeve smuči, a bo bržčas ostala pri Stöcklijevih. "Pogodba še ni podpisana, a imam dober občutek. Stöcklijeve smuči so stabilne, poleg tega sem jih vajena, naša majhna ekipa pa je kot nekakšna družina. Za mano je uspešno testiranje v Veysonnazu. Tam so bile tudi Francozinje in Švicarke. Zaradi daljših smuči z drugačnim radijem bo tehnika smučanja nekoliko drugačna, a velikih sprememb vseeno ne bo. Pričakujem, da bo možno še hitrejše smučanje kot doslej. V minuli sezoni sem največ izgubljala na ravninskih delih, zato nameravam največ vaditi ravno na takšnih terenih," je povedala Tina Maze. V Stöcklijevi ekipi se ji bo pridružil nov serviser. Andrea Massi je dejal, da so blizu rešitve na tem področju, in zavrnil namigovanja, da je ekipo v minulih letih zapustilo veliko ljudi (predvsem serviserjev), ker naj bi bilo z navezo Maze-Massi nemogoče delati. "Takšne trditve me prizadenejo." Pojasnil je, zakaj je sredi minule sezone odšel Alberto Corbellini.

"Ni zdržal napornega ritma. S tem ga ne kritiziram, saj lahko le pet ali šest serviserjev na svetu prenese ritem, kakršnega terja boj za veliki kristalni globus. Napaka je bila, da sodelovanja nismo končali že pred sezono," je dejal Massi. Obeta si, da bo v ekipi ostal trener Livio Magoni. "Če bo dobil primerno plačo in pogoje za delo, pričakujem, da bomo nadaljevali skupno delo," je še dejal in namigovanja, da bo italijanski trener zapustil ekipo, označil za izmišljena. Moštvo si želijo povečati še za enega člana. Prav bi jim prišel pomočnik trenerja, ki bi razbremenil Magonija, a po Massijevih besedah glede na trenutno ponudbo smučarske zveze to ni mogoče. "Če dobimo še enega sponzorja, pa si morda lahko privoščimo še enega človeka v ekipi," je dodal.

Mazejeva je poudarila, da ji je bila v minuli sezoni v veliko pomoč Nežka Poljanšek, ki ni bila le fizioterapevtka, ampak tudi razumevajoča sogovornica v težkih trenutkih. V prihodnji sezoni bo utrujene mišice verjetno lahko pretegovala tudi v avtodomu, ki ga po vzoru Lindsey Vonn in nekaterih drugih ekip nameravajo parkirati blizu ciljnih aren. "Zaposlim šoferja avtodoma, a ga ne morem plačati," je bila ena od mnogih šaljivih pripomb, ki jih je stresal Massi.