Mazejeva je povedala, da je vse bližje podaljšanju dogovora s Stöcklijem. Andrea Massi, vodja njene ekipe in življenjski partner, je dodal, da bo v primeru, da bi imel dobre pogoje, ostal tudi trener Livio Magoni, pred vrati pa je tudi dogovor s serviserjem. Potekajo tudi dogovori, da bi imela Mazejeva na voljo avtodom, s katerim bi si pomagali zlasti v ciljnih prostorih tekmovališč.

"Sezona se je zame končala včeraj, ko sem opravila zadnja testiranja. Bila je zelo uspešna in naredili smo velik korak naprej. Dobro delo se je začelo že v poletnih mesecih. Rezultati rastejo, kar ne bi mogla narediti brez izjemne ekipe, ki me spremlja zadnja štiri leta. Andrea Massi je nepogrešljiv vodja in organizator, Livio Magoni pa mi je pomagal z nasveti pri samem smučanju, liniji in drugih tehničnih podrobnostih na tekmi. Želim pa si še zmage, ki je nisem dosegla, ter da bi se bolj približala samemu vrhu. Upam, da bom imela več miru kot v pravkar končani zimi, in s tem posledično več samozavesti. So še rezerve za rast," je dejala Mazejeva.

V veleslamomu še veliko rezerv

Na testiranjih v zadnjem obdobju je Mazejeva preizkušala različne proizvajalce, nagiba pa se k temu, da bi ostala pri dosedanjem. "Glede na to, da se iztekajo pogodbe z opremljevalci in se uvajajo novi loki smuči, sem se odločila, da bom testirala tudi Rossignol in Dynastar v Veysonnazu. Proga je bila težka in odlično pripravljena za ta čas. Videle so se razlike med smučmi. Stöcklijeve smuči veljajo za eno bolj stabilnih, kar veliko pomeni. Tudi navajena sem bolj nanje. Nov radij zaradi spremembe pravil zahteva spremembe v tehniki. Sodim, da revolucije ne bo in bo smučanje mogoče celo malo hitrejše, kot doslej. Pogodbe s Stöcklijem še nismo podpisali, vendar smo postali že kot majhna družina in mislim, da bomo ostali skupaj tudi v prihodnje. Lažje bo tudi, ker bo razširil ekipo za hitre discipline," je napovedala Mazejeva, ki bo z Massijem odšla na dopust najprej v Kanado, nato pa na morje.

Mazejeva ni bila zadovoljna s svojimi veleslalomskimi izidi. "Tu imam največ rezerv, slalom je bil dober z izjemno nekaj tekem, kar pa je potrebno vzeti v zakup zaradi nastopanja v vseh disciplinah. Izjemno pomoč sem imela v fizioterapevtki Nežki Poljanšek, ki mi je pomagala tudi pri saniranju starih poškodb, obenem pa tudi s pogovori, ko mi ni šlo, ker je ženska in me včasih bolj razume. Nisem znana kot tekmovalka, ki veliko pada, vendar je bilo v tej sezoni tudi tega več, kot običajno, zato je bila Poljanškova še bolj potrebna. Tako sem se v Sočiju zaletela v kamermana, nekaj dni pozneje v Moskvi pa zadela količek na paralelnem slalomu... Na srečo se nisem resneje poškodovala."

Poleti želi še bolj napredovati

"Z najmanjšo ekipo na svetu smo za seboj pustili Nemke, Avstrijke, Italijanke in druge države. Iz države z dvema milijonoma prebivalcev je izšla tekmovalka, ki jo je ugnala le Američanka Lindsey Vonn, ki je izjemna tekmovalka v zgodovinskem pogledu in ima na voljo neprimerno več sredstev. Mislim, da se bomo šele čez leta zavedali, kaj je Mazejeva dosegla. Čestitke gredo tudi ekipi. V minuli zimi je bilo veliko nepredvidenih dogodkov, tako je imel Magoni prometno nesrečo, Nežka Poljanšek pa si je poškodovala koleno na zadnji tekmi. Vsi potrebujemo počitek, potem pa bomo v tej zasedbi ostali skupaj tudi v prihodnji zimi. Tudi Magoni bo ostal, če bo imel ustrezne pogoje, kar je odvisno tudi od pogovorov s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS). Ostal bo, čeprav je imel zaradi preutrujenosti prometno nesrečo, ki nas je prizadela vse. Zato iščemo še eno osebo, ki bi nama pomagala," je navedel Massi na novinarski konferenci v ljubljanskih prostorih zavarovalnice Generali, ki je že tretje leto sponzor ekipe najboljše slovenske smučarke.

Massi je dejal, da pričakuje težave tudi pri iskanju prizorišč za treninge. Od 30. julija do 8. avgusta lani je trenirala v argentinski Ushuaii (tehnične discipline) in v Portillu v Čilu (hitre discipline). "Mazejeva je po drugem mestu v pokalu dokončno postala izjemna konkurentka vsem, zato verjetno ne bo dobrodošla na treningih na smučiščih, ki so jih zakupile največje alpske nacije. Kljub temu bomo poskušali izvesti podoben poletni program na istih prizoriščih. Lani smo imeli največ težav, ker na južni polobli nismo imeli pravih smuči," je povedal Massi, Mazejeva pa je dodala. "Pravkar sem opravila testiranja, ki jih lani nisem naredila, ker smo menili, da ima serviser vse pod kontrolo. V Portillu sem prišla z daljšimi smučmi in na tehničnih smukih skoraj nisem mogla zaviti in sem smučala le z dvema paroma smuči. Zato nisem imela pravih informacij in zima se ni začela najbolje, težave pa sem imela tudi pozneje. Mislim, da bom letos poleti lahko prav zaradi nedavnih testiranj smuči, vezi in čevljev še bolj napredovala."

V pogajanja s SZS se je vključil tudi goriški odvetnik Damjan Terpin, ki si želi, da bi pogodbo uskladili čim prej, do konca aprila. "Gre v pravo smer in Mazejeva in Massi bosta odšla na dopust veliko bolj mirna, kot lani, ko je bilo maja in junija veliko stresa in negotovosti," je končal Terpin.

Preberite tudi: Tina Maze: Pravilnik SZS prinaša drastične spremembe