Včeraj je izšel napovednik za nov film Woodyja Allena "To Rome with Love“, ki predstavi zgodbe več Američanov in Italijanov, ki v objemu antičnega mesta trčijo drug ob drugega. Poleg Benignija, ki mu je Allen zaupal vodilno vlogo, je film poln zvenečih imen velikega platna.

Dobitnik zlatega globusa in nominiranec za oskarja za vodilno moško vlogo v filmu Socialno omrežje Jesse Eisenberg igra mladega moškega, ki se med obiskov v Rimu z očetom (Alecom Baldwinom) zaplete s prijateljico svojega dekleta (Ellen Page). V ločeni pripovedi Benigni igra moškega, ki se nenadno pojavi v središču intenzivnih medijskih špekulacij.

Woody Allen se po letu 2006 vrača na filmska platna

V filmu bo prvič po letu 2006 zaigral tudi Woody Allen, ki je tokrat k sodelovanju povabil tudi Penelope Cruz, ki je osvojila oskarja za čaroben portret prostitutke v Allenovem filmu "Ljubezen v Barceloni" (Vicky Cristina Barcelona).

Allenova odločitev, da glavno vlogo nameni Roberu Begningniju, bi lahko italijanskemu igralcu prerodila kariero, ki je po uspehu Življenje je lepo naglo strmoglavila. V trinajstih letih od slavne noči, ko se je sprehodil po ramah hollywoodske elite, je zabeležil neuspeh za neuspehom, ki so se začeli vrstiti že z "Ostržkom", ki je Beningniju v prvem filmu po oskarju prinesel zlato malino za najslabšega igralca.