Mitja Okorn, režiser

"Nikoli nisem praznoval velike noči, ker res nisem vedel, da je to tako velik in pomemben praznik. Prvič sem to dojel na Poljskem, kjer so nori na veliko noč - še malo bolj kot na božič, tako da me je punca prisilila, da bomo imeli večerjo z njeno družino v najinem novem stanovanju... To bo moja prva prava velika noč in se je res veselim."

Marika Savšek, miss universe Slovenije 2010

"Veliko noč bom letos prvič preživela na Štajerskem, pri fantovih starših. Mislim pa, da bo, tako kot pri nas doma, miza bogato obložena. Teh praznikov se vedno zelo veselim, saj vsako leto teden dni prej naredim butarico, rada pa tudi barvam pirhe, ki so vedno zelo pisani in izstopajoči, tako da na tak način izrazim svojo kreativnost."

Sekumady Conde, televizijski voditelj

"Velike noči sicer ne praznujem, dobim pa vsako leto kakšno pisanko, ki sem je seveda vesel. Letošnji praznik bo zame poseben predvsem zato, ker bom v Gvineji, kjer bom med drugim obiskal sorodnike. Posnel pa bom tudi večino dokumentarnega filma, ki ga pripravljam. Sicer pa tudi tam ne bom praznoval velike noči, saj so pri njih v ospredju islamski prazniki."

Uroš Smolej, igralec

"Velike noči kot krščanskega praznika nisem nikoli praznoval. Bolj je šlo za ritual, navado: barvanje pirhov in tipično prenajedanje. Mislim, da letos ne bo dosti drugače."