Po šestih treningih na pripravah v tradicionalni bazi v Zrečah bodo igralci in člani vodstva reprezentance po današnjem kosilu odpotovali v olimpijski Innsbruck, kjer slovenske rokometaše čakajo tekme z Grčijo (jutri ob 18. uri), Češko (v petek ob 18. uri) in gostitelji (v soboto ob 16. uri). "Kljub dolgi in naporni sezoni so fantje na treningih zelo pridni, vzdušje v reprezentanci pa je super. Največji delež priprav smo posvetili junijskima kvalifikacijskima tekmama za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji 2013 proti Portugalski, del treningov pa tudi obrambi 6-0, ki jo za razliko od sistema 5-1, na katerega stavijo Portugalci, igrajo vsi trije naši nasprotniki v Avstriji," ocenjuje selektor Boris Denič.

Poleg štirih nosilcev igre (Zorman, Gajič, Žvižej, Špiler), ki bodo po današnjem koncu priprav dobili prosto, bodo v Avstriji manjkali tudi poškodovani reprezentanti (Nenad Bilbija, Jure Natek, Vid Kavtičnik, Borut Mačkovšek), prav tako pa nekateri, ki jih je selektor Denič "osvobodil" tokratnih priprav (Gorazd Škof, Matjaž Brumen, Peter Pucelj...). "Starejši in izkušenejši igralci so v dolgi in naporni sezoni že dovolj obremenjeni, zato niti slučajno ne potrebujejo dodatnih naporov. Poleg tega imajo v svojih klubih veliko precej kakovostnejših tekem v ligaškem in evropskem tekmovanju, kot bodo te na turnirju v Avstriji," meni Denič.

V Innsbrucku bo slovenske barve branilo petnajst reprezentantov, med katerimi jih trinajst prihaja iz domačih klubov, le dva pa si rokometni kruh služita v tujini (Primož Prošt/Montpellier, Francija; Miha Žvižej/Bjerringbro-Silkeborg, Danska). Kljub zelo pomlajeni in neizkušeni igralski zasedbi (rekorder je Luka Dobelšek s 63 nastopi v reprezentančnem dresu) selektor Denič ocenjuje: "Za mlade bo to odlična priložnost za večjo minutažo, pridobivanje prepotrebnih izkušenj in igralsko kilometrino. Ne glede na to, ali smo v popolni zasedbi, gremo na vseh treh tekmah proti odličnim reprezentancam na zmago. Saj smo vendar državna reprezentanca, ki mora vedno igrati na zmago in ki si je na januarskem EP v Srbiji še dvignila rokometni rejting!"