Zakaj umetniki in zvezdniki ljubijo Majorko?

Če ob zvenečem imenu pomislite le na urejene plaže in hotele, na katere prisegajo nemški in angleški gostje, vas bo presenetila, saj je sproščena, gurmanska in hkrati elegantna. Majorko je za svoj dom nekoč izbral veliki umetnik Joan Miró; na otoku sta skrivaj ljubimkala glasbeni genij Frederic Chopin in pesnica George Sand; počitnice sta tam uživala princ Charles in princesa Diana; igralska legenda Michael Douglas pa je na severu ustanovil kulturni center za zaščito dediščine najbolj pristnega dela Majorke, polnega slikovitih vasi.

Kristalno morje z naravnim čistilnim servisom in kotički za vse dopustniške želje

Pri turistični agenciji Palma so prečesali Majorko in našli kotičke za vse želje - takšne za družinski oddih, ki vključuje mnoge ugodnosti za otroke, tiste za romantiko v paru in one za družbe ali samske. Na Majorki boste uživali tudi vsi, ki obožujete aktivne počitnice - kolesarji, pohodniki, potapljači, golfisti. Med več kot 200 peščenimi, prodnatimi in skalnatimi plažami tudi na vrhuncu sezone najdete intimne zalivčke z borovo senco. Domačini so upravičeno ponosni na kristalno morje z vrhunskim samočistilnim servisom rastline Posidonia oceanica. Zaščitena Pozejdonova hči navdušuje tako kopalce kot potapljače, ki jih na Majorki čaka jasen podvodni svet.

Pobeg v sveže gozdove in slikovita pristanišča

Pogorje Tramuntana na severu ponuja poseben pobeg od turističnega vrveža. Domačine varuje pred močnim vetrom pozimi in jih osvežuje poleti. Med svežimi borovimi gozdovi, planinskimi potmi in starimi vasmi je še vedno doma tradicionalna Majorka. Že leta 1912 so prestolnico in odmaknjeni sever povezali z vlakom. Doživite legendarno vožnjo po slikovitem podeželju Majorke do Bunyole in nazdravite z zeliščnim likerjem. Počitnice na Majorki začinijo slavne rimske, mavrske, piratske in katalonske zgodbe. Raziščite prestolnico Palmo, ki navdušuje z umetniškim nabojem, arhitekturo in nepozabnimi fiestami. Vsaj en večer pa preživite v enem od slikovitih pristanišč, kjer so gurmanska doživetja prav po špansko strastna… promocijsko besedilo