Storitev je osnovana na temeljiti analizi (CardioRISQ) gostovega genetskega ozadja, življenjskega sloga in drugih, za zdravje pomembnih dejavnikov, hotel Aleksander pa bo za zdravje in kakovostno bivanje svojih gostov poskrbel s personalizirano ponudbo storitev, ki bodo temeljile ravno na izvlečkih genetskih testov MyRISQ podjetja DiaGenomi.

Gosti bodo tako pridobili celosten vpogled v svoje trenutno zdravstveno stanje in smernice, kako svoj življenjski slog na osnovi določenih dejavnikov izboljšati, je povedal dr. Klemen Španinger, direktor podjetja DiaGenomi. Naslednji korak bo pogovor s kardiologom v hotelu Aleksander, s katerim bodo gosti skupaj začrtali načrt postopnega napredovanja, individualni tretma in ustrezno prehranjevanje pa bodo začeli že med bivanjem v hotelu.

"Pomembno je, da našim gostom ponudimo čim več in da poskrbimo za njihov kakovosten oddih, ki pa že predstavlja korak naprej v skrbi za zdravo življenje. Želimo, da naši gostje zapustijo naš hotel spočiti, polni energije in seveda odločeni življenjski slog, ki smo ga skupaj začrtali in izvajali, nadaljevati," je povedal mag. Jože Pipenbaher, lastnik hotela Aleksander.

Prve uporabnike pričakujejo že v kratkem, načrtujejo pa, da bo storitev izkoristilo od 70 do 80 gostov v tem letu, predvsem iz vzhodnih držav in iz držav Bližnjega vzhoda.