Tretje mesto je zasedel Italijan Davide Appollonio, v glavnini pa sta ciljno črto prečkala tudi slovenska predstavnika Jani Brajkovič (Astana) in Simon Špilak (Katjuša). Prvi, ki mu padec v prvi etapi ni pustil večjih posledic, je zasedel 28., drugi pa 71. mesto.

"To je moj največji uspeh v karieri. V zadnjem kilometru mi je uspel napad, v katerem sem uporabil vse svoje zmožnosti. Kronometer je moja specialnost in vesel sem, da je moja moč prišla do izraza. Napadel sem v pravem trenutku, če bi nekoliko prej, ne bi uspel. Tako pa je bilo vse matematično natančno, tudi po zaslugi mojih moštvenih kolegov, ki se jim zahvaljujem," je po zmagi dejal 27-letni južnoafriški prvak v vožnji na čas, za katerega je bila to osma zmaga v karieri, doslej je največji uspeh beležil v letu 2009, ko je dobil dirko po Turčiji.

V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Španec Jose Rojas (Movistar), isti čas kot vodilni pa ima še 91 kolesarjev. Med njimi tudi oba Slovenca, Špilak je 69., Brajkovič pa zaseda 76. mesto.