Predsednica organizacijskega odbora Regijskega BioCampa 2012 Darja Ferčej Temeljotov je na današnji novinarski konferenci pojasnila, da gre za tridnevni seminar, na katerem ambiciozni študenti srečajo vrhunske strokovnjake in managerje iz sveta industrije.

Spodbuditi želijo izmenjavo znanj za nadaljnji razvoj stroke za čim boljšo oskrbo bolnikov. Osrednji in strokovni del programa letošnjega BioCampa bo namenjen obravnavi sodobnih trendov v diagnostiki in zdravljenju malignih obolenj ter razvoju zdravil za neraziskane bolezni. S to vsebino se želijo približali bolnikom in njihovim potrebam.

Eden od predavateljev na letošnjem Regijskem BioCampu Boris Turk pa je poudaril, da je seminar v Sloveniji edinstvena priložnost za mlade znanstvenike, da dobijo vpogled v mednarodno poslovno okolje, predvsem pa pridobijo boljše razumevanje možnosti razvoja kariere.

BioCamp organizira farmacevtska družba Lek. Za udeležence je pomemben del Regijskega BioCampa tudi zmaga v tekmovalnem delu, saj si bosta zmagovalca zagotovila mesto v tradicionalnem Novartisovem svetovnem BioCampu 2012, ki bo avgusta v Švici.