Ob na novo urejenem sprehajališču ob Ljubljanici bodo namestili klopi z macesnovimi sedali in nasloni, jeklene stole in mize. Ljubljančani, ki se bodo po desnem bregu Ljubljanice sprehajali do Špice in botaničnega vrta, bodo spomladi v prihodnjih letih na Grudnovem nabrežju lahko občudovali tudi polja zvončkov, kronic in ciklam, poleti pa naj bi nabrežje krasil cvetoči travnik. Poleg tega bodo zasadili tudi nekatere vrste grmovnic in nizkih dreves.

Na Turizmu Ljubljana so pojasnili, da je Hidrotehnik dela lahko začel šele marca letos, ker so morali čakati, da okoljsko ministrstvo izda vodno soglasje. Dodali so, da v letošnjem letu načrtujejo še tri naložbe na nabrežjih Ljubljanice, pri tem pa so opozorili, da je pridobivanje dokumentacije za izvedbo del zelo dolgotrajno.

Vsekakor bodo nove sprehajalne poti ob Ljubljanici veseli Ljubljančani, ki se že zdaj ob sončnih dneh z veseljem sprehajajo in posedajo ob reki. Pred časom urejena Špica je namreč priljubljeno zbirališče tako mladih kot starih, čeprav so načrti o gostinskem paviljonu na Špici še vedno zgolj načrti. Mestna občina Ljubljana kljub trem javnim razpisom in precejšnjemu znižanju zahtevane izhodiščne najemnine lokala še vedno ni oddala v najem. Na mestnem oddelku za ravnanje z nepremičninami napovedujejo, da bodo javni razpis za oddajo paviljona na Špici ponovno objavili v prvi polovici aprila. Zagotavljajo, da bo višina najemnine ostala enaka, kot je bila na zadnjem razpisu, to je 1940 evrov na mesec.

Na oddelku so prav tako zatrdili, da ne bodo spremenili pogojev najema. To pomeni, da bodo vztrajali pri zahtevi, da mora potencialni najemnik paviljona na Špici na svoje stroške postaviti gostinski lokal, kljub temu da so mnogi opozorili, da je gostince ravno ta zahteva najbolj odvrnila od prijave na razpis. Naj spomnimo, bodoči najemnik bo moral naročiti izdelavo projektne dokumentacije in lokal urediti po načrtih projektne hiše Arhe. Na mestni občini so že pred časom izračunali, da bi sama postavitev lokala bodočega najemnika stala približno 60.400 evrov, pri čemer ga bo mestna občina v zameno oprostila plačila zgolj treh mesečnih najemnin.