Rojas je na koncu premagal Nizozemca Wouterja Poelsa (Vacansoleil) na drugem in Nemca Fabiana Wegmanna (Garmin) na tretjem mestu.

Brajkovič je bil na dobri poti in tudi boljši končni uvrstitvi, nato pa je dva kilometra pred ciljem padel. "Prvič letos so bile noge nekoliko bolje, toda padel sem dva kilometra pred ciljem. Koleno je boleče, poleg tega imam še nekaj modric," je po etapi prek Twitterja sporočil Brajkovič, ki upa, da bo nared za drugo etapo.

Prvo etapo 52. dirke po Baskiji je zaznamoval pobeg Italijana Davideja Mucellija (Utensilnord Named) in Španca Davida De La Fuente (Caja Rural), glavnina pa ju je ujela v zadnjih kilometrih. V vodstvu so se nato menjavali številni kolesarji, s pobegom pa sta poizkusila še Španec David Navarro (Saxo Bank) in Švicar Oliver Zaugg (RadioShack-Nissan).

V zadnjem kilometru so se na čelo glavnine postavili kolesarji Liquigasa, ki so skušali v najboljši položaj spraviti Danieleja Ratta, a Italijana je prehitel Poels, ki je napadel 100 metrov pred ciljem. Rojas se je za sprint odločil šele kakšnih 50 metrov pred koncem, a taktika se mu je obrestovala. Ciljno črto je prečkal pred Poelsom in Wegmannom, za španskega prvaka, ki bo v sredo nosil majico vodilnega, pa je to prva zmaga v sezoni.

Naslednja etapa bo kolesarja popeljala od Güenesa do Vitorie-Gasteiz, prekolesarili pa bodo 165,7 km.