Projekt povezovanja mladih in delodajalcev, ki so ga tako mladi kot tudi podjetja vzela za svojega, pridobiva na prepoznavnosti. Tokratni Podjetni petek pa je bil tudi malo nenavaden. Sodelavci Microsofta so se namreč odločili, da vrata odprejo še bolj na široko – življenjepise udeležencev so pregledali v luči zaposlitvene pismenosti, v prihodnjih dneh pa se bodo v njih poglobili tudi v luči iskanja novih sodelavcev.

V kolikor bo kdo od mladih za podjetje Microsoft zanimiv, jih bodo povabili na nadajni zaposlitveni razgovor za delovni mesti, ki sta trenutno odprti. Mladi so bili po dogodku navdušeni. Udeleženec Slavko Ponorac, mladi ekonomist meni, da podjetni petek odlična priložnost za mlade, kot tudi starejše, ki si želijo uspeti v poslovnem svetu. "Osebno sem bil navdušen, saj je bila bogata izkušnja, kjer sem dobil veliko količino informacij na enem mestu in mi bo na bodoči poslovni poti gotovo še prišla prav," je dejal.

O izkušnji s Podjetnim petkom pa Darja Tavčar iz Službe za razvoj kadrov na Microsoftu pravi: "Podjetni petek je eden izmed odličnih primerov dobre prakse povezovanja študentov in gospodarstva, ki smo ga z veseljem podprli tudi v podjetju Microsoft. Iskanju sodelavcev pripisujemo izredno velik pomen, saj naše podjetje temelji na znanju, uspešnosti in inovativnosti zaposlenih. Zato menimo, da je prav, da mladi na tak način spoznajo bodoče delodajalce, zaposlitvene priložnosti in različne poklice, ki smo jih približali s predstavitvijo treh kariernih poti."