Splet je po smrti Jobsa preplavila reka sporočil podpore in žalovanja, katerega del so bil tako zvezdniki, pomembni poslovneži, državni veljaki in ''navadni smrtniki''. Vsi ti ljudje so v Jobsu videli ne le neverjetno talentirano temveč tudi karizmatično osebo, ki je Apple vodila na poti iTunesa, iPhona in iPada do velikih uspehov.

Kot se pogosto zgodi z osebami Jobsovega kova, nas tudi tokrat čaka filmska biografija pokojnikovega življenja. Posnel naj bi ga Joshua Michael Stern, a to ni dejstvo, ki je razburilo javnost. Največ mnenj se namreč kreše o tem, ali je za glavnega igralca, ki naj bi upodobil Steva Jobsa, res prava izbira prav Ashton Kutcher.

Res je, da nas je Kutcer s svojim nastopom v nanizanki ''Oh, ta sedemdeseta'' pošteno nasmejal, a mnogi menijo, da zamenjava Charlieja Sheena v "Dveh možeh in pol" ne more ravno zapolniti Jobsovih čevljev.
A čeprav je to legitimno vprašanje, pa spet drugi menijo, da se Kutherju godi krivica. Ko je bil mlajši, je namreč v filmu Učinek metulja, ki so ga po mnenju mnogih kritikov nepošteno slabo ocenili, prikazal odlično igro. Poleg tega mnogi mislijo, da ima Kutcehr prav tisto edinstveno karizmo, zaradi česar ga ljudje radi in lahko gledajo. Enako je veljalo za Jobsa in njegove večurne predstavitve novosti na področju tehnologije.

Portal cinemablend je objavil anketo, v kateri ljudi sprašujejo, ali je Kutcher primeren za upodobitev Jobsa. 69 odstotkov ljudi, ki so odgovorili na vprašanje, meni, da ne.