Nagrade vsako leto podelijo različnim hollywoodskim zvezdnikom, od glasbenikov do igralcev in obrazov s televizijskih ekranov. Tudi na letošnji že 25. prireditvi pa je bila rdeča ali bolje rečeno zelena nit podelitve sluz, s katero zalivajo tako obiskovalce kot goste šova.

Letošnji voditelj nagrad je bil otrokom vsekakor priljubljen Will Smith, ki je vse zbrane takoj na začetku šova opozoril na grožnjo, pred katero ni varen nihče - zelena sluz namreč ne izbira žrtev. In prav res sta jo prvi skupili lepotici Halle Berry in Heidi Klum, rešil pa se ni niti igralec Chris Colfer. Sluzi pa se letos izognila Katy Perry, je pa bila v zadostni pozornosti zaradi svojih barvastih las.

Najljubši igralec otrok je letos postal Adam Sandler, prej omenjena pevka pa je dobila nagrado za najljubši glas v animiranem filmu. Katy Perry je namreč posodila svoj glas Smrketi. Najboljši pretepač je postal Taylor Lautner, najboljša med igralkami pa je postala Kristen Stewart.

Taylor Swift je osvojila prav posebno nagrado – ''Nagrado za veliko pomoč'', The Big Help Award, zaradi prizadevanja pri zbiranju denarnih sredstev za bolnišnico za otroke. Nagrado ji je izročila prva dama ZDA Michelle Obama.

Med tistimi, ki so domov nesli oranžni kipec v obliki balona, pa sta bila letos tudi mladi zaljubljeni par Justin Bieber in Selena Gomez. Justin je bil prav tako med žrtvami, ki so domov odšli zeleni, pa ne od zavisti.

Oglejte si posnetek.