"V Kopru sem se vedno dobro počutil. Tu je moj drugi dom. Prepričan sem, da bomo v Kopru z mojim prestopom v enega izmed najbolj simpatičnih atletskih klubov v Sloveniji dobili obljubljeno metališče in enega od najsodobnejših zimskih pripravljalnih atletskih centrov v tem delu Evrope. To Koper zmore in to bo Koper tudi dobil," je o prestopu povedal Kozmus.

"Ne da se v Brežicah nisem dobro počutil, a sredozemska klima in odlični pogoji treninga in priprav v Kopru so bili zame vedno dober obet pred velikimi tekmovanji," je o razlogih za prestop še dodal Kozmus, ki bo v Londonu branil olimpijsko zlato iz Pekinga 2008.

"Primoža smo vedno sprejemali kot našega atleta. V Koper smo ga povabili, ker vemo, da je to športnik, ki sodi v naše mesto in v naš klub, saj se med nami vedno dobro počuti. V klubu smo odprti za vse, ki k nam prihajajo z dobrimi nameni in imeti olimpijskega prvaka v športnem kolektivu koprske občine je nekaj, kar bogati Koper in koprski šport," je bil zadovoljen ob razkritju kar dolgo prikrite novice predsednika Atletskega kluba Koper Mitja Butul.