Danny Granger je bil absolutni junak dvoboja v Houstonu. Košarkar Indiane je gostiteljem nasul 32 točk, izjemno pomembno vlogo pa je imel tudi v razburljivem podaljšku. Najprej je 15,7 sekunde pred koncem dvoboja zadel oba prosta meta, v izdihljajih tekme pa blokiral met za tri točke Chandlerju Parsonsu za morebitno zmago teksaške ekipe, ki navkljub porazu ostaja na osmem mestu zahodne konference. Dobro predstavo je znova prikazal ljubljanski organizator igre Dragić, ki je bil z 22 točkami najbolj učinkovit igralec domače ekipe, Courtney Lee je prispeval 20 točk.

Osrednja tekma je bila v Oklahomi, obračun vodilnih konferenčnih ekip, ki sta si že zagotovila nastop v končnici, pa je zanesljivo dobila domača zasedba. Odločilno prednost si je priigrala v tretji četrtini, ki jo je dobila z 31:12, najbolj učinkovita igralca pa sta bila Russell Westbrook s 27 ter Kevin Durant s 26 točkami in desetimi skoki.

Kelti so na krilih Rajona Ronda, ki je dosegel trojni dvojček, vročici prizadejali najvišji poraz v tej sezoni. Boston je - tako kot Oklahoma v obračunu proti Chicagu - tretjo četrtino dobil z 31:12 ter dosegel peto zaporedno zmago in prevzel vodstvo v atlantski skupini. Miami v zadnjem tednu ni v najboljši formi, pred tednom dni je visoko izgubil tudi z Oklahomo s 87:103. Najbolj učinkovita sta bila LeBron James s 23 in Dwayne Wade s 15 točkami. Slednji je povsem odpovedal, njegov met iz igre je znašal 6-17.

V zadnjem tednu so bili tekmeci jezernikov najslabše ekipe zahodne konference, po sršenih pa so drugič zapored ugnali še tekmece iz Oaklanda. Ob Kobeju Bryantu, ki je dosegel 40 točk, se je izkazal tudi Španec Pau Gasol s 26 točkami, pri gostih pa je David Lee dosegel 27 točk. Orlando je na domačem igrišču klonil proti Denverju, najbolj učinkovita igralca koloradske zasedbe pa sta bila Ty Lawson s 25 in Arron Afflalo z 22 točkami. V domači zasedbi je manjkal prvi zvedznik Dwight Howard, Jameer Nelson pa je tekmo končal s 27 točkami.

Phoenix je v domači dvorani zanesljivo premagal New Orleans. V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Jared Dudley, ki je v drugem polčasu dosegel 15 od skupno 21 točk, Steve Nash pa je zbral 14 podaj. Portland je na domačem terenu ugnal zdesetkano Minnesoto, ki je zaradi številnih poškodb v ameriško zvezdno državo pripotovala z devetimi igralci. Najbolj razpoložena igralca domače zasedbe sta bila LeMarcus Aldridge s 26 in Nicolas Batum s 24 točkami, pri gostih pa je Kevin Love dosegel 26 točk.