Ljubljančani so tokrat držali zbranost skozi celotno tekmo, kako resno je tekmo vzel trener ACH Volleyja Igor Kolaković, pa kaže njegova začetna postava. V njej so bili vsi najboljši, na čelu s korektorjem Alenom Šketom, ki se vrača po poškodbi kolena. "Lepo je bilo znova stopiti na igrišče, kar sva se s trenerjem dogovorila že pred tekmo. Res je, da nekaj časa nisem treniral, zato je v nadaljevanju na moje mesto znova prišel Klemen Čebulj in delo do konca zelo dobro opravil," je dejal Alen Šket, ki je še dodal: "Zagotovo v tem trenutku ne morem odigrati celotne tekme, a bolečin ni."

Največ točk pri ACH Volleyju je dosegel kapetan Andrej Flajs. "Zagotovo smo popravili nekatere stvari, ki so bile problematične na prvi tekmi. Ko smo enkrat prišli v vodstvo, smo to prednost obdržali do konca. Seveda lahko igramo še bolje in upam, da bomo to v četrtek pokazali in se veselili novega naslova," je dejal sprejemalec ACH Volleyja.

Pri Calcitu iz Kamnika sta največ točk prispevala oba sprejemalca Jan Pokeršnik in Jan Planinc. Prvi je sicer uradno član ljubljanskega kluba, a v Kamniku igra kot posojeni igralec. Oba sta tudi na reprezentančnem seznamu za majske olimpijske kvalifikacije. Po sobotni tekmi je Jan Planinc povedal: "Mi sicer nismo igrali slabo, a je res, da nismo prikazali svoje najboljše igre. Pozna se, da lahko večji del niza igramo proti Ljubljančanom, a nato sledi padec, ko dobimo preveč točk. Takrat nam ACH pobegne in težko ga je loviti. V Tivoliju smo ga sicer na zadnji tekmi ujeli in prehiteli, toda to se ne dogaja pogosto."